Prima pagină » Botoșani | A născut acasă, prin apel video. Ambulanța nu a putut ajunge la ea din cauza viscolului

Botoșani | A născut acasă, prin apel video. Ambulanța nu a putut ajunge la ea din cauza viscolului

by B. R.
0 comment

O femeie de 41 de ani din Botoșani a fost nevoită să nască acasă, prin apel video cu medicii, pentru că ambulanța nu a putut ajunge la ea din cauza viscolului puternic. Mămica din Crasnaleuca se afla la a patra naștere, însă de data aceasta vremea a luat-o prin surprindere.  

Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Coțușca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la nașteri. Astfel, una dintre ele a urmat toate indicațiile date de către personalul medical din dispecerat și a ajutat-o pe mamă să nască.

După efortul comun, o fetiță de 2,8 kg a venit pe lume. Mama și nou-născutul sunt în stare bună, transmite, ISU Botoșani. Asistentul medical din comuna alăturată care s-a oferit să o monitorizeze mama și copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reușit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezit.

Situația este dramatică în tot județul Botoșani. Peste 400 de oameni au rămas înzăpeziți în peste 200 de mașini, anunță ISU. Pompierii au înfruntat nămeți de peste doi metri, viscol puternic și vizibilitate redusă la zero.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineața, 6 aprilie, o nouă avertizare cod roșu de ninsoare și viscol pentru mai multe localități din județele Iași, Suceava, Neamț și Botoșani.

În ultimele ore, eforturile pompierilor, militarilor, polițiștilor de frontieră și drumarilor s-au concentrat pe misiunile de salvare a persoanelor care au rămas cu mașinile înzăpezite pe drumul care leagă Botoșaniul de Suceava.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?