Prima pagină » Vreme la extreme: cod portocaliu de furtuni și caniculă – prognoza completă

Vreme la extreme: cod portocaliu de furtuni și caniculă – prognoza completă

by B. R.
0 comment

Administraţia Naţională de Meteorologie a noi avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. De asemenea, alerta de caniculă este valabilă vineri și sâmbătă, în mai multe zone. 

În intervalul 23 iunie, ora 20.00 – 24 iunie, ora 4.00, ANM a emis o avertizare cod portocaliu de intensificări ale vântului și vijelii, valabilă în Banat, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 80…100 km/h) și vijelii. 

Tot de diseară, dar de la ora 19.00, intră în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil până sâmbătă, la ora 10.00. În intervalul menționat, în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. 

Pentru vineri și sâmbătă este valabilă și o informare meteorologică de caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat astăzi (23 iunie) în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă (24 iunie) în sud și est, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, și va fi caniculă, vineri (23 iunie) local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, iar sâmbătă (24 iunie) în Câmpia Română și în Dobrogea continentală.  

ANM a emis vineri o prognoză meteo specială pentru București, valabilă până sâmbătă seară. Meteorologii anunță că vremea va fi călduroasă, caniculară în după-amiaza zilei de sâmbătă (24 iunie). Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală ITU va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. 

Temperatura maximă va fi de 34…36 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?