Prima pagină » Călătoriile cu trenul, gratuite pentru elevi, pe orice distanță. De când se aplică

Călătoriile cu trenul, gratuite pentru elevi, pe orice distanță. De când se aplică

by B. R.
0 comment
CFR Călători suplimentează rutele directe către litoral în minivacanța de 1 mai. Compania asigură legături directe din majoritatea zonelor țării
Călătoriile cu trenul în țară, la clasa a II-a, vor fi gratuite pentru elevi, indiferent de distanță, și această reducere de 100% se acordă pe baza carnetului de elev, după cum prevede Hotărârea de Guvern (HG) pusă în consultare publică de Ministerul Educației. Documentul conține noile reguli de acordare a gratuității la transport pentru elevi, așa cum prevede legea educației în învățământul preuniversitar care va intra în vigoare pe 2 septembrie.

Normele metodologice din 2017 privind transportul elevilor au prevăzut o reducere de 50% la călătoriile cu trenul, pe distanțe de până la 300 de kilometri, apoi, din 2021, când au fost modificate, elevilor li s-a acordat gratuitate, numai că acest beneficiu nu s-ar fi aplicat mereu, la toate companiile feroviare, spun mai mulți elevi pentru Edupedu.ro.

Operatorii de transport feroviar de călători vor emite elevilor legitimaţii de călătorie gratuite pentru toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe orice relație de călătorie, pe perioada anului școlar cu respectarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?