Prima pagină » Când va fi gata primul spital regional din România, anunțul lui Rafila

Când va fi gata primul spital regional din România, anunțul lui Rafila

by A. Ionut
0 comment

Proiectul tehnic pentru Spitalul Regional Iași s-a încheiat și urmează construcția propriu-zisă, a declarat, joi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Acesta speră că în 2027 va fi finalizat primul spital regional.

„Proiectul tehnic la Iași s-a încheiat, urmează licitația pentru construcția propriu-zisă. În scurt timp se termină proiectul tehnic și la Cluj, iar până la sfârșitul anului se termină și proiectul tehnic de la Craiova, așa încât să avem măcar un prim spital regional terminat în 2027 și la scurt timp celelalte două, în funcție de finalizarea procedurilor de achiziție, respectiv de construcție propriu-zisă”, a declarat ministrul Sănătății. 

Valoarea actualizată a proiectului de construire a SRU ajunge la circa 600 milioane euro. Finanțarea este asigurată prin intermediul fondurilor europene, unui credit la BEI (Banca Europeană de Investiții) și bani guvernamentali.

Noul Spital Regional de Urgență Iași va înlocui infrastructura învechită și fragmentată a Spitalului Clinic Județean de Urgență Iași cu o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT. Spitalul va utiliza un nou model operațional de management de spital, financiar, administrativ și clinic, focalizat pe pacient.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?