Prima pagină » Varianta Covid-19 care mătură Rusia și India

Varianta Covid-19 care mătură Rusia și India

by B. R.
0 comment

O nouă variantă Covid-19, denumită Arcturus, provoacă panică printre specialiști. Virusul a provocat cele mai multe infecții și decese în India și Rusia, însă a fost identificat și în mai multe state europene. Arcturus a derivat din Omicron și este considerată de medici la fel de infecțioasă. “Are o mutație suplimentară în proteina Spike care, în studiile de laborator, arată o infecțiozitate crescută, precum și o potențială patogenitate crescută“, a declarat dr. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19.

În India, din cauza virusului mutant, autoritățile au instituit cod roșu, iar masca a devenit din nou obligatorie în multe zone ale țării. „Deși în India valul de infectări cu această variantă a luat amploare în ultimele câteva săptămâni, până acum nu s-a răspândit rapid la nivel global. Bănuiesc că vom vedea un val de infecții cu această variantă”, a declarat profesorul Paul Hunter, expert în boli infecțioase de la Universitatea din East Anglia.

Conform Rador, subvariantă ar fi la baza unui val uriaș de infecții și în Rusia. Cazuri au fost depistate și în SUA, Australia, Japonia, Africa de Sud, Israel, Marea Britanie, Germania, Spania, Thailanda sau China.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?