Prima pagină » Ce șanse are Iohannis la șefia NATO? Răspunsul lui Mircea Geoană

Ce șanse are Iohannis la șefia NATO? Răspunsul lui Mircea Geoană

by B. R.
0 comment

În ultima vreme s-a vorbit tot mai mult de posibilitatea ca președintele Iohannis să preia șefia Alianței Nord-Atlantice. Mandatul lui Jens Stoltenberg la conducerea NATO se va încheia în septembrie 2023, iar jocul între aliați legat de succesorul acestuia a început, scrie presa internațională, care dezvăluie că președintele Iohannis s-ar afla pe lista posibililor candidați.    

Secretarul-general adjunct al NATO, Mircea Geoană,  spune că decizia privind noul șef al Alianței va fi luată de statele membre, iar certitudinea este faptul că va fi preferat un lider cu „foarte multă experiență politică”.

„Aliații vor decide când și pe cine vor alege. Discuțiile au început, dar nu este treaba noastră și nu am să fac, cu atât mai puțin eu, comentarii cu privire la aceste posibile candidaturi. Sunt convins că vom alege un politician cu foarte multă experiență politică. Cred că dacă este ceva care cred că putem spune de pe acum fără să știm, este că exemplul pe care l-am avut și cu secretarul general Rasmussen, și acum cu secretarul general Stoltenberg, este că am avut oameni cu foarte multă experiență politică”, a precizat Mircea Geoană într-un interviu, întrebat de șansele lui Klaus Iohannis la șefia NATO.

Mircea Geoană a vorbit și de posibilitatea ca mandatul său de secretar general-adjunct la NATO să fie prelungit, pentru a ajuta la tranziția între actualul număr unu și viitorul șef al Alianței.

„Nu știu dacă termin în toamnă mandatul, pentru că e posibil să mai stau, pentru că este foarte important ca o bucată de timp să însoțesc și viitorul secretar general, oricând va fi el sau ea aleasă de către aliați. Că va fi acum, în toamnă, că va fi în primăvară, vom avea un nou secretar general. Și atunci este foarte important ca eu, ca omul doi în NATO, să pot să însoțesc o bucată de timp și noul secretar general pentru a face o tranziție lină, respectuoasă și profesionistă”, a adăugat Mircea Geoană.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?