Prima pagină » Cine și de ce vrea să scape de UDMR. Cum s-a dat singur de gol Ciolacu

Cine și de ce vrea să scape de UDMR. Cum s-a dat singur de gol Ciolacu

by B. R.
0 comment

Partidul Social Democrat a rămas în mentalul colectiv ca partidul șmecherilor, al combinatorilor. L-am auzit cu toții pe Ciolacu cum zicea la TV că au scăpat de “ciuma roșie”. Se poate, că nu le-a făcut nimeni analizele, dar de șmecherie nu vor scăpa prea curând. În rotativa asta strategia PSD-ului este exact definiția șmecheriei.

Totul a început când în spațiul public au apărut informații pe surse (bineînțeles) că PNL vrea să scoată UDMR-ul de la guvernare. Breaking News, dezbateri, nebunie. Dar nimeni nu s-a întrebat ce ar putea obține PNL cu mișcarea asta. Păi, cam nimic. Ce ar obține PSD-ul? Cam ce își dorește. Aveți răbdare un pic și veți înțelege perfect.

În discuția pentru rotativă sunt trei variante acum. Prima: se respectă protocolul, iar PNL și PSD schimbă ștafeta. Totul bine aici, dar pare un scenariu aproape imposibil. A doua: protocolul se renegociază la pachet cu comasarea alegerilor. Nu prea place PSD-ului asta pentru că nu e de acord cu alegerile unite. Social-democrații vor patru rânduri distincte de alegeri, o variantă în care guvernarea din 2024 e practic nulă, partidele fiind într-o campanie electorală continuă. Știm cu toții cât de mult le place PSD-iștilor în campanie, unde se pot face cele mai multe șmecherii. Iar a treia: ieșirea UDMR-ului de la guvernare. Aici e perfect pentru PSD, scapă și de comasarea alegerilor pentru că nu se renegociază protocolul, iar numărul mandatelor rămâne același sau chiar crește.

Și știți cine a devoalat șmecheria asta? Credeți că i-a suflat vreun cormoran lui Daea și nea gură spartă a turnat tot? Nu, chiar președintele de partid, viitorul premier al României, domnul Marcel Ciolacu. Azi au fost discuții și în PNL și în PSD despre rotativă. Știți cine a vorbit primul despre ieșirea UDMR-ului de la guvernare? Da, el, Marcel Ciolacu. Păi, domnule președinte de partid, cum să vă începeți discursul în fața țării cu idea liberalilor? Aveți și dumneavoastră o mândrie. Nu mai sunteți un simplu vâslaș la barca lui Dragnea, acum țineți cârma și pare că vă cam strânge.  

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?