Prima pagină » Ciolacu: Finalizăm rapid ordonanţa de urgenţă de reducere a cheltuielilor bugetare. Avem nevoie de un proiect echilibrat. Mă bucură faptul că și marile lanţuri de magazine au început să aplice, din 1 august, reducerea preţurilor la alimentele de bază. Este o soluţie vitală

Ciolacu: Finalizăm rapid ordonanţa de urgenţă de reducere a cheltuielilor bugetare. Avem nevoie de un proiect echilibrat. Mă bucură faptul că și marile lanţuri de magazine au început să aplice, din 1 august, reducerea preţurilor la alimentele de bază. Este o soluţie vitală

by A. Ionut
0 comment

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că trebuie finalizată rapid ordonanţa de urgenţă de reducere a cheltuielilor bugetare şi a precizat că avem nevoie de un proiect echilibrat şi clar prin care să fie demarată prima reformă profundă a administraţiei de stat.

“Alt proiect important vine de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, este azi în primă lectură. Se referă la accelerarea absorbţiei de fonduri din exerciţiul 2021 – 2027. Sunt fonduri care pot veni în România încă din acest an. Estimarea domnului ministru Câciu este că astfel putem solicita Comisiei anul acesta, plăţi de minimum 500 de milioane de euro. Sunt bani care se adaugă deja celor circa 750 de milioane de euro primite de către România pe exerciţiul financiar 2021 – 2027”, a precizat Ciolacu.
 

El a mai anunţat că trebuie finalizată rapid ordonanţa de urgenţă de reducere a cheltuielilor bugetare. 
 
“Închei rugându-l pe domnul ministru al Finanţelor, Marcel Boloş, să finalizăm rapid ordonanţa de urgenţă de reducere a cheltuielilor bugetare. Avem nevoie de un proiect echilibrat şi clar prin care să demarăm primă reformă profundă a administraţiei de stat. Şi domnule ministru, indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda la această provocare.
 
Este nevoie de un stat mai suplu. Este esenţial să reducem costuri şi să comasăm instituţii care se calcă pe picioare şi trebuie să facem asta chiar de la 1 septembrie. Nu de anul viitor şi mai ales nu după alegeri. Abia după ce avem acest proiect care să lanseze o reformă ireversibilă a statului, putem avansa şi cu al doilea proiect al consolidării fiscale pentru a construi un sistem mai corect şi mai echitabil pentru români”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.
 
Despe plafonarea prețurilor la alimentele de bază, Ciolacu a transmis că a văzut preţuri reduse şi cu 50% în unele magazine, măsură care protejează puterea de cumpărare a oamenilor, dar, mai important, va duce rapid inflaţia la o singură cifră.
 

”Mă bucură faptul că marile lanţuri de magazine au început să aplice, din 1 august, reducerea preţurilor la alimentele de bază. Este o soluţie vitală pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor şi am văzut deja preţuri reduse şi cu 35 – 50% la unele produse”, a afirmat, joi, premierul Marcel Ciolacu în debutul şedinţei de Guvern.

Acesta crede că ”această măsură începe deja să ajute concret milioane de oameni, şi, mai ales, această măsură va duce rapid inflaţia la o singură cifră”.

 
În plus, Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, să gândească ”schimbări profunde” la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

”Vă solicit să începem săm facem schimbări profunde şi la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate”, i-a cerut, joi, Marcel Ciolacu lui Alexsndru Rafila.

Premierul crede că ”este nevoie de o structură nouă şi, mai ales de un nou mod de lucru, bazat pe eficienţă şi responsabilitate faţă de banii contribuabililor”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?