Prima pagină » Maia Sandu vine în România: Iohannis a chemat-o de urgență la București

Maia Sandu vine în România: Iohannis a chemat-o de urgență la București

by B. R.
0 comment

După ce Putin a semănat teroare în Republica Moldova, prin abrogarea decretului privind suveranitatea Republicii Moldova, dar și după amenințările cu o posibilă lovitură de stat, Iohannis a chemat-o de urgență pe Maia Sandu la București. 

Președintele Republicii Moldova va fi primită la Cotroceni, mâine, de președintele Klaus Iohannis și va avea discuții și cu alți oficiali români, inclusiv cu premierul Nicolae Ciucă și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

„Consultările politice ale președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu se înscriu în cadrul cuprinzător al cooperării strânse în plan bilateral și european, precum și al susținerii clare și ferme a României pentru Republica Moldova și pentru reziliența sa. În cadrul discuțiilor vor fi abordate proiectele comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe inițiativele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, cu beneficii reale și concrete pentru cetățenii Republicii Moldova. Vor fi discutate, totodată, stadiul și sprijinul României privind parcursul european al Republicii Moldova”, se arată în comunicat.

Potrivit Administrației Prezidențiale, cei doi președinți vor avea un schimb de opinii privind provocările de securitate, precum și modalitățile de gestionare a efectelor economice, sociale și umanitare ale agresiunii Rusiei în Ucraina.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?