Prima pagină » Ciucă anunță zeci de contracte pentru cercetare, în valoare de 117 milioane de euro

Ciucă anunță zeci de contracte pentru cercetare, în valoare de 117 milioane de euro

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în această dimineață a semnat 83 de contracte pentru proiecte de cercetare, iar suma totală se ridică la 117 milioane de euro, bani din PNRR. Fondurile sunt destinate cercetătorilor români din diaspora.

 

“Beneficiarii sunt universitățile, institutele naționale de cercetare-dezvoltare, institutele Academiei Române și alte organizații specifice din cadrul Sistemului Național de Cercetare-Dezvoltare. Banii sunt destinați cercetătorilor români din diaspora, care vor lucra îndeaproape și nemijlocit cu universitățile și cu institutele din țara noastră. Contractele semnate azi însumează 70% din suma totală pe care am prevăzut-o în PNRR pentru sprijinirea cercetătorilor români din diaspora. Aceasta este dovada faptului că, la nivelul Guvernului, am acordat prioritate cercetării românești”, a anunțat Nicolae Ciucă pe Facebook.  

Premierul a adăugat că bugetul pentru cercetare și inovare a fost majorat cu 70 de procente în acest an, iar planul este ca anul viitor acest domeniu să primească 1% din PIB.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?