Prima pagină » Reprezentanții elevilor și părinților cer oprirea grevei din educație

Reprezentanții elevilor și părinților cer oprirea grevei din educație

by B. R.
0 comment

Reprezentanții Guvernului, coaliției de guvernare, cei ai profesorilor și elevilor au avut o serie de discuții azi în contextual grevei generale din învățământ. După ședință, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului a prezentat concluziile împreună cu trimișii școlarilor și părinților. Toți au cerut oprirea grevei. 

“Dialogul pe care Guvernul îl realizează cu reprezentanții sindicatelor este în continuă derulare. Disponibilitatea la dialog se menține până la finalizarea acestui proces care ar trebui să aducă înapoi toți profesorii la catedră, alături de elevi, mai ales că suntem la final de an scolar și elevii din clasa a opta  și a doisprezecea nu au nevoie să-și sporească emoțiile legate de examene”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului.

Miruna Croitoru, reprezentantul elevilor, a declarat că speră ca greva să înceteze până săptămâna viitoare: “Este o situație care ne dezavantajează pe toți . Toate întrebările colegilor din teritoriu, legate de greva profesoruilor, veneau către noi. Ne dorim ca această situație să se încheie cât mai devreme, poate săptămâna aceasta, iar de săptămâna viitoare să revenim la cursuri în mod normal. Greva afectează elevii care își pierd din ce în ce mai mult încrederea în system”.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți Învățământ Preuniversitar, a participat și el la discuții și a declarat că greva ar trebuie încheiată: “Este o situație conflictuală pe care trebuie s-o rezolvăm pe bază de dialog, între Guvernul României și reprezentanții sindicatelor. Dacă se întârzie mai mult de o săptămână este destul de periculos pentru viitorul acestor copii, în sensul  în care avem un calendar agreat referitor la structura anului școlar, calendar care trebuie să ducă la susținerea celor două examene naționale. Nu considerăm util că această grevă  ar trebui să continuie, în sensul în care examenele pot fi amânate. Nu are nimeni dreptul să se joace cu viața elevilor, este dreptul lor să susțină examenele. Faptul că am fost invitați de Guvern în nici 24 de ore, arată că Guvernul își dorește dialog și deschidere  către sindicate”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?