Prima pagină » Ciucă: Guvernările de dreapta au crescut cel mai mult pensiile

Ciucă: Guvernările de dreapta au crescut cel mai mult pensiile

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu vrea uniformizarea pensiilor, ci așezarea lor pe merit

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a ținut un discurs în fața seniorilor liberali în care a subliniat faptul că guvernările de dreapta, în ciuda percepției multora, au crescut cel mai mult pensiile seniorilor. Primul-ministru a spus de la tribuna Congresului Seniorilor Liberali că, din 2019, punctul de pensie a crescut cu peste 40 la sută și că nu își dorește uniformizarea pensiilor, ci o așezare în funcție de munca fiecăruia.  

“Am reușit ca azi să avem una dintre cele mai reduse rate la somaj, la nivelul statelor UE, iar acest lucru înseamnă că românii au locuri de muncă. Am reușit să creștem în mod sustenabil și consistent pensiile. Și nu doar acum. Ceea ce doresc să subliniez e că, dacă aruncăm o privire peste statisticile reale, vedem că guvernările de dreapta au crescut cel mai mult pensiile romanilor. Asta să închidem mitul că nu acordăm atenție seniorilor, indiferent de culoarea politică. Doresc să subliniez că punctul de pensie a crescut din 2019 cu mai bine de 500 de lei. Asta înseamnă o creștere de aproximativ 41 la sută în trei ani de zile. Mai mult, am reușit să susținem programe precum: Sprijin pentru România, în baza căruia mai bine de 2,4 de persoane aflate în situații de vulnerabilitate beneficiază de un voucher în valoare de 250 de lei la două luni, carduri în valoare de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie de care vor beneficia peste 2 milioane de persoane, pachete cu alimente pentru categoriile vulnerabile, oferită o dată la 6 luni, la un număr de 1,18 milioane de români și care conțin 12 alimente de bază, produse românești, ajutoare pentru rechizite și îmbrăcăminte pentru copiii din mediile defavorizate, în valoare de 500 de lei”, a spus premierul României Nicolae Ciucă.

Primul-ministru a anunțat și lansarea în dezbatere publică a proiectului european pentru persoane vârstnice vulnerabile afectate de probleme locative – în valoare de 80 milioane euro. Beneficiarii acestui program vor fi persoanele de peste 65 ani, fără sprijin din partea familiei și care au venituri atât de mici încât sunt expuse riscului sărăciei și excluziunii sociale. Există aproape un milion de persoane vârstnice care corespund acestor criterii, dar numai 12.500 de oameni beneficiază de îngrijire specializată. Ciucă spune că astfel vor fi finanțate construirea și reabilitarea de locuințe sociale, furnizarea de servicii la domiciliu sau în centrele de zi, îngrijire medicală, terapii de recuperare, consiliere psihologică și juridică.

Nicolae Ciucă le-a vorbit seniorilor liberali și despre pensile speciale: “Milităm printre contributivitate. Echitatea pensiilor nu ține de uniformizarea pensiilor, ci așezarea lor pe merit. Nu doar speciale, întregul sistem. România are 4,4 milioane de pensionari și trebuie să le oferim un sistem de recompensare a muncii lor”. 

Primul ministru a subliniat că stabilitatea țării depinde acum și de respectarea acordului în interiorul coaliției. “Ar fi pentru prima dată după ’89 când s-ar respecta un asemenea acord. Doar așa țara noastră se va dezvolta economic și va putea să reprezinte un adevărat pilon de stabilitate”, a spus premierul Nicolae Ciucă la Congresul Seniorilor Liberali.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?