Prima pagină » CJ Ilfov a obţinut finanţare nerambursabilă pentru construirea a 15 staţii de încărcare a vehiculelor electrice. Ștefan Rădulescu: Le oferim ilfovenilor infrastructura necesară, cu impact pozitiv pentru mediul

CJ Ilfov a obţinut finanţare nerambursabilă pentru construirea a 15 staţii de încărcare a vehiculelor electrice. Ștefan Rădulescu: Le oferim ilfovenilor infrastructura necesară, cu impact pozitiv pentru mediul

by A. Ionut
0 comment

În Bragadiru, Cornetu, Chiajna, Mogoşoaia, Snagov, Gruiu, Cernica, Tunari, Buftea şi Copăceni vor fi construite 15 staţii de încărcare a vehiculelor electrice şi plug-in hybrid , printr-o finanţare nerambursabilă obţinută de Consiliul judeţean, suma eligibilă aprobată pentru acest proiect de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Cererea a fost depusă la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), în cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant. AFM a aprobat suma eligibilă de 2.850.000 de lei.

„Potrivit proiectului, fiecare stație va avea câte două puncte de încărcare, unul care permite încărcarea în curent continuu la o putere ≥ 50 kW şi unul, în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW.
 
Consiliul Județean Ilfov își propune să îmbunătățească mobilitatea electrică pe raza județului, prin construirea unei rețele extinse de stații de încărcare. Numărul mașinilor electrice și plug-in hybrid este în continuă creștere, astfel că ne dorim să le oferim ilfovenilor infrastructura necesară utilizării acestora, cu impact pozitiv pentru mediul din județul Ilfov și pentru sănătatea ilfovenilor”, a anunțat Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov. 
 
Conform vicepreședintelui CJ Ilfov, Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat și alte proiecte depuse de primării din Ilfov. Comuna Berceni primește finanțare de 1,7 milioane de lei, comuna Domnești, 570.000 de lei, comuna Cernica, 743.975 de lei, comuna Ștefăneștii de Jos, 542.893,89 de lei, comuna Grădiștea, 372.285 de lei, comuna Clinceni, 373.600 de lei, comuna Dascălu, 363.340 de lei, comuna Snagov, 372.145,49 de lei, orașul Pantelimon, 1.137.041,44 de lei, orașul Chitila, 1.330.000 de lei, și comuna Afumați, 623.612,43 de lei.
 
„Îi felicit pe primarii din Ilfov care au obținut finanțări pentru stații de încărcare vehicule electrice!”, a transmis Ștefan Rădulescu în mesajul postat pe pagina sa de Facebook. 
 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?