Prima pagină » Volodimir Zelenski, ținta unei tentative de asasinat. Cine este femeia care voia să îl ucidă

Volodimir Zelenski, ținta unei tentative de asasinat. Cine este femeia care voia să îl ucidă

by A. Ionut
0 comment

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost vizat de o tentativă de asasinat. Tentativa, care a fost dejucată de serviciul de securitate SBU, ar fi urmat să aibă loc cu ocazia vizitei pe care președintele ucrainean a întreprins-o în luna iunie în orașul Mykolaiv (Nikolaev) din sudul țării, relatează Antena 3 CNN. 

O femeie a fost reținută de autorități, în urma investigării acestei operațiuni criminale, care ar fi presupus un bombardament aerian masiv al Rusiei în timpul vizitei lui Zelenski. Femeia reținută este din localitatea Oceako și era vânzătoare într-un magazin cu profil militar.

Suspecta a întocmit o listă cu orele și locațiile de pe traseul provizoriu al vizitei președintelui în zonă. Ea a călătorit pe teritoriul regiunii și a filmat locațiile respective, încerând, totodată, să obțină informațiile necesare loviturii, folosindu-se de propriile cunoștințe.

Autoritățile au reținut-o pe femeie în timp ce încerca să transfere informațiile dobândite. Ancheta ulterioară a arătat că suspecta mai avea și alte sarcini trasate de ruși: anume, să localizeze sistemele de război electronic și depozitele de muniții ale Forțelor Armate Ucrainene din zona localității Oceakov. Ea riscă o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?