Prima pagină » VIDEO: Un viceprimar de Tulcea arunca bomba: “Aici e gaura, la contractele de achiziții directe!”

VIDEO: Un viceprimar de Tulcea arunca bomba: “Aici e gaura, la contractele de achiziții directe!”

by B. R.
0 comment

Dragoș Simion, viceprimar de Tulcea, a lansat acuzații dure în emisiunea 100%, cu Laurențiu Botin, la Realitatea PLUS. Acesta spune că măsurile economice care ar trebui să acopere deficitul nu sunt eficiente dacă nu se umblă la contractele de achiziții directe la nivel local. Simion s-a documentat la Primăria Tulcea și a realizat că, după creșterea plafonului de achiziții fără licitații, și prețurile din contracte s-au dublat. El a cerut controale urgente. 

 

“Se va renunța la posturi, consilieri, șefi birou. Nu știu dacă vor rezolva problemele pentru că mare parte din bani se duc pe contractele de achiziții, de execuție de lucrări. Acolo sunt marile cheltuieli. Am verificat și mi-am dat seama că, odată cu creșterea plafonului de achiziții directe, un produs care costa 130.000 de lei – aproape de plafon – același produs o lună mai târziu costa dublu. Acolo ar trebui să fim atenți! Aici e gaura. Tot acest deficit se extinde de la nivel local la nivel central”, a spus Dragoș Simion la 100%.

Viceprimarul, care este și președintele PER Tulcea, a insistat ca autoritățile statului să verifice contractele semnate de Primăria Tulcea: “Ar trebui să ne uităm și la cum se cheltuie banul la nivel local. Să vă dau exemple. Ar trebui ca autoritățile statului implicate în control – Curtea de Conturi – să verifice nu doar legalitatea anumitor contracte. Știm cu toții cum s-a majorat plafonul de achiziție directă. Mare parte dintre cheltuielile făcute la nivel local sunt directe, pe sume foarte mari. La mine la Tulcea s-au întâmplat lucruri de genul acesta, le-am analizat și le-am verificat. Pe lângă măsurile de austeritate, ar trebui verificate cu mare atenție tot ce înseamnă aceste fonduri.”

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?