Prima pagină » Noi vouchere și ajutoare pentru români. Marcel Boloș a anunțat cine va primi banii

Noi vouchere și ajutoare pentru români. Marcel Boloș a anunțat cine va primi banii

by B. R.
0 comment

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, anunță un nou pachet de vouchere și ajutoare pentru românii vulnerabili.  

Marcel Boloș transmite că noul pachet va cuprinde mai multe tipuri de vouchere de care vor beneficia vârstnicii, copiii, persoanele cu dizabilități și familiile monoparentale. 

În 2023, Programul Incluziune și Demnitate Socială are la dispoziție un buget în valoare de 4,15 miliarde de euro, iar cea mai mare alocare revine sprijinului acordat preșcolarilor și elevilor, mamelor cu nou născuți și asigurării alimentelor de baza/mese calde pentru persoanele din grupurile defavorizate (980 milioane euro). 

Mai mult, persoanele vulnerabile vor beneficia de un pachet special de sprijin prin Programul Incluziune și Demnitate Socială, primele apeluri de proiecte urmând a fi deschise în trimestrul al doilea al acestui an.

Prin acest program, în 2023, vor fi lansate în total 10 apeluri în valoare totală de 970 milioane de euro, proiectele putând fi depuse de unitățile administrativ-teritoriale, grupurile de acțiune locală, furnizorii de servicii sociale, întreprinderi sociale sau administratori ai schemelor de antreprenoriat social.

„Este pentru prima dată când România are un program cu finanțare europeană special dedicat grupurilor vulnerabile și vom folosi această oportunitate pentru a sprijini vârstnicii, copiii, persoanele cu dizabilități, familiile monoparentale sau mamele aflate în dificultate. Am finanțat, în ultimii ani, din fonduri europene, măsuri care au îmbunătățit viața multora dintre românii cu venituri mici – pachetele cu alimente, tichetele educaționale, cardurile sociale ”Sprijin pentru România”, cardurile de energie și avem în pregătire alte măsuri similare. Dar, din păcate, 1 din 3 români este expus riscului de sărăcie sau excluziune socială, cele mai expuse acestui fenomen fiind grupurile vulnerabile. În acest sens, Programul Incluziune și Demnitate Socială este un instrument care ne permite să construim un sistem de servicii sociale integrate care să sprijine, pe termen lung, persoanele vulnerabile: vom finanța centre sociale integrate, servicii de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici, servicii educaționale sau de integrare pe piața muncii, servicii de viață independentă pentru persoanele cu dizabilități care părăsesc sistemul instituționalizat, întreprinderi sociale”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene subliniază că la nivel de program, prioritățile sprijină grupuri vulnerabile distincte, dar cuprind măsuri integrate și interconectate, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervențiilor. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?