Prima pagină » Klaus Iohannis, lângă Joe Biden la summitul de la Varșovia: Avem datoria de a arăta fermitate în apărarea păcii

Klaus Iohannis, lângă Joe Biden la summitul de la Varșovia: Avem datoria de a arăta fermitate în apărarea păcii

by A. Ionut
0 comment

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la Varșovia, la summitul B9 la care participă și președintele american Joe Biden, că liderii de pe Flancul estic al NATO au datoria de a arăta fermitate în apărarea păcii.

“Acest război a adus doar suferinţă şi deznădejde, crime şi strămutarea a milioane de ucraineni, distrugeri fără precedent şi nesiguranţă. Noi, liderii de pe Flancul estic, avem datoria de a arăta fermitate în apărarea păcii. Trebuie să continuăm să dovedim fermitate în îndeplinirea angajamentelor de sprijin pentru Ucraina, atât cât va fi necesar, pentru a câştiga acest război. România va continua să facă acest lucru. Nu suntem singuri în demersul nostru. Efortul nostru are un obiectiv şi o amploare transatlantice”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a salutat participarea preşedintelui SUA la reuniune și a subliniat că aceasta reconfirmă angajamentul administraţiei americane faţă de securitatea Flancului estic.

“Acest angajament este extrem de solid şi vizionar: o prezenţă militară americană crescută care trebuie să continue şi pregătirea unei strategii a Statelor Unite ale Americii pentru Marea Neagră”, a spus Iohannis.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?