Prima pagină » Europarlamentarul Dan Motreanu: Plenul Parlamentului European a dezbătut situația din Republica Moldova

Europarlamentarul Dan Motreanu: Plenul Parlamentului European a dezbătut situația din Republica Moldova

by Maria I.
0 comment
Europarlamentraul Dan Motreanu: Plenul Parlamentului European a dezbătut situația din Republica Moldova

Europarlamentarul Dan Motreanu susține că o rezoluție pe tema situației din Republica Moldova va fi votată într-o sesiune viitoare în plenul Parlamentului European. Comisia Europeană propune creșterea asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova cu 145 de milioane de euro

,,Ne preocupă încercările Rusiei de a destabiliza traiectoria pro-europeană a Republicii Moldova. Parlamentul European a analizat provocările cu care se confruntă autoritățile de la Chișinău, în contextul avertizărilor cu privire la o lovitură de stat.

Situația din Republica Moldova era oricum dificilă, chiar și înainte de ultimele evenimente. Republica Moldova a suferit din cauza crizei energetice și a primit cel mai mare număr de refugiați ucraineni raportat la populație.

O rezoluție pe tema situației din Republica Moldova va fi votată într-o sesiune viitoare.

Pe de altă parte, Comisia Europeană propune creșterea asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova cu 145 de milioane de euro. În acest fel, suma totală alocată Republicii Moldova pentru asistență macrofinanciară va ajunge la 295 de milioane de euro.

Suplimentarea sprijinului pentru Republica Moldova este motivată de faptul că țara continuă să implementeze reforme, în timp ce se confruntă cu impactul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Din suma suplimentară de 145 de milioane de euro, 45 de milioane vor fi granturi iar 100 de milioane vor reprezenta împrumuturi în condiții financiare favorabile.”, declară europarlamentarul Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?