Prima pagină » Fostul baron PSD s-a predat în Italia. Ionel Arsene a fugit din țară înainte de condamnarea definitivă

Fostul baron PSD s-a predat în Italia. Ionel Arsene a fugit din țară înainte de condamnarea definitivă

by B. R.
0 comment

Ionel Arsene, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, s-a predat în Italia. El a fost dat în urmărire internațională.  

Din primele informații, se pare că fostul baron PSD ar avea reședință în Brescia, Italia. Surse spun că fostul președinte al Consiliului Județean Neamț ar avea chiar și cetățenie italiană.

Astăzi, la aproape trei săptămâni de la condamnare, a decis să se predea autorităților din Bari, Italia.

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț ar fi mers la poliție însoțit de avocații săi unde ar fi declarat că există un mandat pe numele său. Imediat a fost reținut, autoritățile de acolo urmând procedura.

Urmează ca autoritățile din Italia să judece acest mandat și să decidă, luând în calcul faptul că Ionel Arsene are cetățenie italiană și că are rezidență acolo, dacă vă aștepta decizia de extrădare în stare de arest preventiv sau dacă va primi o măsură mai blândă, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Abia mai apoi, autoritățile din România, prin Ministerul Justiției, vor trimite toate documentele necesare în vederea extrădării, iar autoritățile din Italia vor decide dacă Ionel Arsene va fi, sau nu, adus în România.

Fostul baron PSD a plecat din țară cu aproximativ o săptămână înainte de decizia definitivă pe care a primit-o în data de 10 martie, având destinația Italia.

În data de 11 martie, Instanța a emis mandat european de arestare pentru Ionel Arsene. Președintele Consiliului Județean Neamț a fost dat în urmărire internațională.

Ionel Arsene a fost condamnat la începutul lunii martie la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel Brașov, într-un dosar de corupție. Judecătorii au mai decis să confiște de la Ionel Arsene sumele de 80.000 de euro și 80.000 de lei. Sentința este definitivă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?