Prima pagină » FOTO | Dorel și-a bătut joc de fondurile europene: un pod s-a fisurat la 3 zile de la deschidere

FOTO | Dorel și-a bătut joc de fondurile europene: un pod s-a fisurat la 3 zile de la deschidere

by B. R.
0 comment

Un pod provizoriu peste Râul Someș din Județul Cluj a crăpat la doar 3 zile de la deschidere. Acesta a fost construit pentru a permite oamenilor să circule între localitățile Gădălin și Bonțida. Oamenii mai pot ajunge acum la serviciu sau la școală doar dacă fac un ocol de câțiva kilometri.    

Oamenii se tem pentru viața lor, după ce ploile din ultima perioadă au dus la fisurile din structura podului. Cei care tranzitează podul zilnic pentru a merge la serviciu se întreabă dacă trebuie să moară oameni pentru a se lua măsuri. Vechiul pod peste Someș a fost demolat pentru a permite construcția unuia nou, care va fi legat de un drum județean.

Desigur, lucrările de 32 de milioane de euro la tot drumul, inclusiv la pod, se fac din fonduri europene, 98%, iar 2% asigură Consiliul Județean Cluj.

Până ieri, podul a fost singura legătură a localnicilor cu școala sau dispensarul. Acum, accesul mașinilor a fost blocat.

Reprezentanții Consiliului Județean spun că podul improvizat a fost făcut de constructor doar ca să transporte materiale de construcție de pe un mal de altul.  Asta deși luna trecută anunțau că a fost realizat drept variantă ocolitoare. Și autoritățile locale spun că au primit acordul să folosească podul până ieri.

Oficialii speră ca noua construcție să fie finalizată până pe 19 iulie, când în Bonţida are loc unul dintre cele mai mare festivaluri din țară.

Până atunci, localnicii au două rute alternative pentru a ieși din comună. Un drum de țară, cu un singur sens, care ajunge la șoseaua națională printr-o localitate alăturată. Cealaltă variantă trece prin localitatea Jucu, adică un ocol de 15 kilometri.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?