Prima pagină » Scandal! FRF a întrebat UEFA și a venit cu răspuns: considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit. Tot acest scandal a încins spiritele și pe scena politică

Scandal! FRF a întrebat UEFA și a venit cu răspuns: considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit. Tot acest scandal a încins spiritele și pe scena politică

by B. R.
0 comment

UEFA neagă vehement că ar fi permis folosirea steagului Ungariei Mari la meciurile europene ale maghiarilor, după cum anunță Federația Română de Fotbal (FRF) într-un comunicat oficial. FRF își exprimă poziția fermă în privința folosirii steagului Ungariei Mari, pe stadioanele de fotbal, la meciurile oficiale. Totodată, FRF amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene.   

„Federația Română de Fotbal consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.

FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”, se arată în comunicatul Federației Române de Fotbal.

Tot acest scandal a încins spiritele și pe scena politică. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că politicul nu are ce căuta în sport, de aceea cere UEFA să retragă acordul Ungariei de a folosi pe stadioane steagul Ungariei Mari.

„Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competițiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea de către Federația de Fotbal din Ungaria a hărții Ungariei Mari pe drapele și bannere”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Context: Federația de Fotbal din Ungaria (MLSZ) a anunțat, ieri, faptul că UEFA a decis că utilizarea hărții Ungariei Mari pe drapele sau bannere nu constituie un element rasist, astfel că suporterii maghiari vor putea utiliza acest simbol la meciuri oficiale.

În comunicatul Federației maghiare se arată că federația „a solicitat o poziție clară de la UEFA și FARE” privind folosirea simbolurilor maghiare de către fani, la meciuri.

„Cele două organizații au recunoscut că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale benzii Árpád nu constituie un comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică simbolurilor și inscripțiilor suplimentare plasate pe drapele, precum și scandărilor fanilor”, arată Federația Maghiară.

Decizia a alimentat acuzațiile de revizionism istoric aduse guvernului Orban de mai mulți lideri din regiune.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?