Prima pagină » Greva profesorilor: “Văd o strategie știind relațiile tradiționale ale PSD-ului cu sindicatele”

Greva profesorilor: “Văd o strategie știind relațiile tradiționale ale PSD-ului cu sindicatele”

by B. R.
0 comment

Politologul Cristian Pîrvulescu a declarat la Digi24 că e posibil ca sindicatele să fi pus la punct o strategie împreună cu PSD, înainte de rotativa guvernamentală. Pîrvulescu amintește de relațiile vechi între PSD și sindicate, iar acesta ar putea fi motivul pentru care dascălii au anunțat intrarea în grevă fix înaintea schimbării Guvernului.

“Problema cu această grevă este momentul ales. Suntem înaintea examenelor, sigur, e un moment oportun pentru sindicate să facă presiuni asupra Guvernului, dar, atunci când se realizează o schimbare de guvern, când suntem într-o situație geopolitică proastă, când se discută despre o lege a salarizării în care ar trebui să se discute și despre educație, nu înțeleg logica acestor lucruri. Nu mă pot gîndi că există, indiferent de ce spun liderii de sindicat, un motiv politic în această încercare. Văd o strategie în acest moment ales. Știind relațiile tradiționale pe care PSD le are cu sindicatele nu ne putem gândi că nu a fost și o inițiativă din această zonă. Chiar dacă sindicaliștii vor respinge orice manevră politică, ea îmi apare ca fiind o evidență. E o grevă care destabilizează întreg sistemul, nu doar educația. E in interesul profesorilor, al celor care vor măriri salariale? Pentru că după această grevă, imaginea României ca țară stabilă se va fi deteriora”, a spus Cristian Pîrvulescu la Digi24.

Politogul este de părere că situația este aproape imposibil de rezolvat într-un timp scurt: “Rezolvarea de către acest guvern a situației e cvasi-imposibilă, pentru că e o reformă a salarizării care trebuie realizată, în care se poate discuta și despre salariul profesorilor, dar lucrurile sunt diferite. În învățământul universitar nu se plătesc salarii, ci alocații per student, iar acolo e vorba de creșterea alocației per student, din care rezultă și eventuale creșteri salariale”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?