Prima pagină » Încă un azil al groazei a foost desoperit în sectorul 6 a Capitalei. Centrul care funcționa fără autorizație ar aparține unui antrenor

Încă un azil al groazei a foost desoperit în sectorul 6 a Capitalei. Centrul care funcționa fără autorizație ar aparține unui antrenor

by A. Ionut
0 comment

Polițiștii Capitalei și reprezentanți ai altor instituții de control au verificat marți un centru de bătrâni din Sectorul 6, după ce au fost sesizați că acesta ar funcționa fără autorizație. Cei 25 de bătrâni găsiți în centru plâng, îngroziți că nu ştiu ce se va întâmpla cu ei.

Apelul a fost dat de un bărbat care a sunat la 112 să semnaleze un cămin de bătrâni din Sectorul 6 nu are autorizație de funcționare, transmite antena3.ro.

La faţa locului a ajuns o echipă de control formată din polițiști, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov și reprezentanți ai ANPIS, OPC, ITM, DSP și ANSVSA.

Printre problemele identificate se numără nerespectarea normelor igienico sanitare, condiţii improprii de cazare, iar hrana nu ar respecta normele legale incluse, unele alimente fiind expirate, fapt susceptibil a pune în primejdie viața persoanelor cazate în centrul respectiv, susțin polițiștii.

Căminul are 25 de persoane cazate dintre care 6 bărbați şi 19 femei. Două femei au fost transportate la Spitalul Elias din Capitală, urmând să se facă relocarea şi pentru celelalte persoane.

„Totodată, unitatea nu ar fi respectat prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și H.G. 1010/2004, în sensul că nu ar fi existat o analiză de risc, măsurile de securitate constând doar în amplasarea unui sistem TVCI (sistem de supraveghere), care nu corespunde din punct de vedere tehnic. De asemenea, azilul în cauză nu ar fi avut un punct de lucru declarat și nu ar fi deținut autorizație de funcționare”, transmite Poliția Capitalei, potrivit sursei citate.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „exercitarea fără drept a unei profesii” și „vătămare corporală din culpă”, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Conform stiripesurse.ro, centrul ar aparține lui Mihai Duță, antrenor de volei la clubul Rapid. Acesta activează din 1007 la clubul de volei feminin din Giulești. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?