Prima pagină » Începe procesul secolului. Românii pot să ceară despăgubiri Austriei pentru refuzul de intrare în Schengen

Începe procesul secolului. Românii pot să ceară despăgubiri Austriei pentru refuzul de intrare în Schengen

by B. R.
0 comment

Oamenii de afaceri din țara noastră care consideră că au avut pierderi din cauza refuzului Austriei de a ne primi în Schengen pot să ceară despăgubiri. Ei pot motiva că li s-a interzis accesul la piața liberă din Europa. Eugen Tomac, președintele PMP, este cel care a anunțat că a început un nou proces la Curtea de Justiției a Uniunii Europene în cazul Austriei. 

“Acest nou proces pe care l-am deschis le permite persoanelor juridice să se alăture acestui proces și să ceară despăgubiri pentru că le este interzis accesul la piața liberă din Europa și pot solicita despăbubiri Austriei. Nouă ne sunt îngrădite două libertăți fundamentale ale Uniunii Europene. Consider că toți cei care se simt discriminați ni se pot alătura pentru a cere despăgubiri. Președintele CJUE a vorbit despre acest proces și a spus că locul României este în Schengen și speră ca acest proces să se poată judeca cât mai rapid. De asemenea, Comisia Europeană ne sprijină totală și consideră că toate argumentele noastre sunt corecte”, a spus Eugen Tomac.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?