Prima pagină » Întâlnire de urgență la Ministerul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu a cerut măsuri urgente după tragedii

Întâlnire de urgență la Ministerul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu a cerut măsuri urgente după tragedii

by A. Ionut
0 comment

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a convocat marți o ședință, în sistem videoconferință, cu conducerile structurilor de ordine publică din Ministerul Afacerilor Interne, de la nivel central și teritorial, pentru a stabili principalele priorități de acțiune pentru perioada următoare.

La discuții au participat reprezentanți ai Poliției Române, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări, Direcției Generale Management Operațional, Direcției Generale Anticorupție, Direcției Generale de Protecție Internă, Agenției Naționale Antidrog, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Cătălin Predoiu a atras atenția cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri pentru eliminarea cauzelor care au favorizat producerea unor incidente extrem de grave în care au fost implicați angajați MAI.

Ministrul a menționat neglijențe din partea personalului, slaba pregătire profesională, lipsa de combativitate și abordare proactivă în desfășurarea misiunilor și îndeplinirea atribuțiilor, carențe la nivel managerial.

„Vă solicit o nouă atitudine față de profesie, față de muncă, față de cetățean. Este nevoie de mai multă implicare. Vă îndemn să vă recâștigați statutul pe care îl meritați în cadrul comunității. Lipsurile de orice fel nu sunt o scuză pentru a nu ne face datoria față de cetățeni”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

Cătălin Predoiu a cerut șefilor de la nivelul tuturor structurilor să acorde o maximă atenție respectării priorităților de acțiune pentru perioada următoare și anume prevenirea și combaterea traficului de droguri și de persoane, intensificarea luptei cu crima organizată, combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei, creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

Totodată, ministrul de Interne a solicitat implicare în punerea în aplicare a Planului Național Cadru de Acțiune privind Siguranța Școlară, care a fost semnat marți. 

Ministrul Afacerilor Interne crede că este nevoie o mai bună pregătire profesionale a angajaților MAI, de la toate nivelurile, cu accent pe cei din zona operativă, angajați recent sau cu puțini ani de experiență.

În cadrul discuțiilor, secretarul de stat pentru ordine și siguranță publică, chestor general de poliție Bogdan Despescu, a solicitat, la rândul său, creșterea gradului de mobilizare al întregului personal operativ și acordarea unei atenții suplimentare sesizărilor cetățenilor, cerând mai multă exigență din partea șefilor pentru identificarea angajaților cu probleme de comportament, care nu respectă rigorile profesiei de polițist.

„Sunt conștient că sunt foarte multe lucruri de remediat sau îmbunătăţit în structurile MAI. Acţionăm deja pe multiple direcţii. Asigur cetăţenii că am mobilizat activele MAI pentru atingerea priorităţilor şi construirea unei noi atitudini faţă de muncă şi cetăţean. Unele lucruri se pot face pe loc, altele cer mai mult timp. Dar am cerut, cu toată legitimitatea funcţiei, acţiune imediată şi creşterea calităţii actului profesional în toate structurile MAI. Voi utiliza toate pârghiile administrative şi competențele legale pe care le am pentru atingerea acestor obiective”, a mai declarat ministrul de Interne la finalul reuniunii.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?