Prima pagină » Patronii stației GPL din Crevedia, duși la audieri după ce au fost reținuți 24 de ore. Gafa procurorului

Patronii stației GPL din Crevedia, duși la audieri după ce au fost reținuți 24 de ore. Gafa procurorului

by B. R.
0 comment

Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, cei doi patroni ai depozitului GPL care a explodat în Crevedia, au fost aduși cu o dubă la audieri, în această dimineață. Aseară, fiul patronului din Caracal și asociatul lui au fost reținuți pentru 24 de ore.

Avocatul celor doi a declarat atunci când clienții lui au fost reținuți că nu i-au fost transmise date din dosar de către procurori. Acesta le-a spus patronilor să nu facă nicio declarație la Parchet. Dosarul lor este instrumentat de Marius Iacob, fostul adjunct al Laurei Codruța Kovesi la DNA, care s-a ocupat de dosarul Elodia. Procurorul a încălcat Codul de Procedură Penală după ce patronii stației GPL au fost aflat de la televizor că sunt inculpați, nu de la procuror. 

Anunțul Parchetului General
“În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea a doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 şi 2 din Codul Penal”, a anunţat marţi seara Parchetul General.

Anchetatorii au anunțat că au făcut patru percheziții la sediile a două firme și la domiciliile celor doi. De acolo au fost ridicate sute de documente în format fizic și digital. Reținerea celor doi patroni vine după ce, în urmă cu o săptămână și jumătate, depozitul lor GPL a explodat. Până acum, cinci persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite. În spațiul public oamenii spun că măsura reținerii a venit atât de târziu pentru ca patronii să-și pună la adăpost averile.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?