Prima pagină » Klaus Iohannis: Suntem martori la fenomene meteo extreme cu impact major. Este deosebit de important să ţinem cu toţii cont de aceste avertizări meteorologice

Klaus Iohannis: Suntem martori la fenomene meteo extreme cu impact major. Este deosebit de important să ţinem cu toţii cont de aceste avertizări meteorologice

by A. Ionut
0 comment

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi că suntem martori la fenomene meteo extreme, cu impact major asupra bunăstării, a sănătăţii şi chiar asupra vieţii cetăţenilor. El arată că trebuie să dezvoltăm continuu sistemele de avertizare timpurie şi afirmă că este alături de familiile victimelor şi de toţi cei răniţi în urma vijeliilor din ultimele zile.

”În aceste zile, România şi Europa resimt cu intensitate efectele schimbărilor climatice prin furtuni violente, valuri intense de căldură şi incendii de vegetaţie amplificate de temperaturile atipic de ridicate”, a scris preşedintele pe Facebook.

Şeful statului arată că ”suntem martori la fenomene meteo extreme cu impact major asupra bunăstării, a sănătăţii şi chiar asupra vieţii cetăţenilor”.

”Pentru a-i proteja pe oameni, trebuie să dezvoltăm continuu sistemele de avertizare timpurie cu privire la fenomenele meteo extreme. Este deosebit de important să ţinem cu toţii cont de aceste avertizări meteorologice pentru a evita tragedii. Sunt alături de familiile victimelor şi de toţi cei răniţi în urma vijeliilor din ultimele zile”, mai transmite preşedintele Klaus Iohannis. 

Patru persoane decedate, pagube în 22 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, 117 copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme şi clădiri, anunţă IGSU, care prezintă bilanţul vijeliilor şi precipitaţiilor abundente de miercuri. Nouă case, 16 blocuri şi 18 autoturisme au fost avariate, transmite news.ro. 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?