Prima pagină » Legea care prevede închisoare pentru tulburarea liniștii publice, adoptată de Camera Deputaților

Legea care prevede închisoare pentru tulburarea liniștii publice, adoptată de Camera Deputaților

by A. Ionut
0 comment

Proiectul de modificare a Codului penal care prevede pedeapsa cu închisoare de la trei luni la doi ani sau amendă pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice a fost adoptat de Camera Deputaților. 

Propunerea legislativă are ca obiect modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul agravării răspunderii pentru unele infracţiuni contra persoanei şi contra patrimoniului, pentru infracţiunile de ultraj, ultraj judiciar şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Principalele fapte care au fost sesizate cu modificarea limitelor pedepselor speciale sunt: ultraj, ultraj judiciar, tulburare ordinii şi liniştii publice şi hărţuirea.

O situaţie aparte o reprezintă cea a minorilor, categorie de persoane ce necesită o protecţie specială, care se asigură inclusiv printr-o poziţie legislativă mai fermă cu privire la faptele antisociale săvârşite faţă de aceştia.

Prin amendamentele admise la articolele care vizează obstrucţionarea Justiţiei şi ultrajul judiciar se acordă o protecţie sporită executorului judecătoresc alături de ceilalţi profesionişti având în vedere caracterul de interes public al activităţii acestuia. De asemenea, se asigură o mai bună proporţionalitate a pedepselor prin raportare la gravitatea faptelor, se mai explică în expunerea de motive.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?