Prima pagină » Letonia și-a închis granițele pentru ruși și anunță că nu îi va ajuta. Kremlinul amenință din nou Occidentul

Letonia și-a închis granițele pentru ruși și anunță că nu îi va ajuta. Kremlinul amenință din nou Occidentul

by A. Ionut
0 comment

Letonia și-a închis granițele pentru ruși pe fondul revoltei declanșate de liderul Wagner, Evgheni Prigojin, transmite The Guardian. Președintele statului baltic a declarat sâmbătă că Letonia și-a înăsprit securitatea la frontiere ca răspuns la revolta în curs de desfășurare în Rusia și că nu va admite intrarea rușilor.

„Letonia urmărește îndeaproape evoluția situației din Rusia. Securitatea frontierelor a fost întărită, nu se va lua în considerare acordarea de vize sau intrarea la frontieră a rușilor care părăsesc Rusia din cauza evenimentelor actuale. Letonia nu va elibera vize umanitare sau alte tipuri de vize”, a declarat președintele Edgars Rinkēvičs pe Twitter, conform g4media.ro. 

Letonia a încetat anul trecut să mai elibereze noi vize pentru cetățenii ruși, dar până acum făcuse o excepție pentru vizele umanitare. Nu este clar dacă vizele eliberate până acum vor rămâne eligibile pentru intrare.

În același timp, ministerul de Externe al Rusiei a avertizat țările occidentale să nu se folosească de revolta grupului de mercenari Wagner „pentru a-și atinge obiectivele rusofobe”, relatează Reuters.

Canalele de socializare ale ministerului rămân în continuare active. Pe Twitter, acesta a distribuit recent o postare a Ministerului de Externe din Belarus, care și-a declarat sprijinul pentru Rusia și a numit războiul din Ucraina o „bătălie pentru viitorul lumii slave”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?