Prima pagină » VIDEO: Pește stricat în magazinele din cea mai scumpă zonă a Capitalei

VIDEO: Pește stricat în magazinele din cea mai scumpă zonă a Capitalei

by B. R.
0 comment

Protecția Consumatorilor a descoperit mai multe sortimente de pește stricat într-un lanț de hypermarketuri. Cele mai mari probleme au fost descoperit într-un magazin din cartierul Floreasca, unul dintre cele mai scumpe din București.

@horiaconstantinescuanpc

Am mai închis odată acest furnizor în urmă cu câțiva ani și am primit promisiuni că cei de la Kaufland își vor audita partenerii. Cred că i-au ascultat la matematică SC ELIXIR CD SRL (Sat Urleta Str. Belu 220A, Jud. Prahova) -camera de gheata: paviment neigienizat; masina de gheata neigienizata; recipient de colectare gheata din material plastic cu zone sparte; zone cu rugina; cabluri electrice expuse; -2 camere de frig (congelatoare)in care erau depozitate produse alimentare congelate de pescarie: paviment neigienizat cu prezenta impuritatilor (resturi provenite de la peste congelat, ambalaje, praf) -ventilatoarele sistemelor de racire din toata unitatea, erau neigienizate cu prezenta acumularilor de praf; -camera de igienizare a navetelor: pereti, tavan, paviment neigienizati; zone cu vopsea exfoliata si rugina; -holul de acces catre cele doua camere de frig (congelatoare): tavan si agregat frigorific cu acumulari masive de impuritati; -produse pescaresti congelate fara elemente de identificare; -abateri repetate; Sanctiuni: 3 Amenzi 15000 lei Masuri: *OD: 105kg produse *OTPS *Propunere de inchidere a unitatii 6-12 luni

♬ original sound – Horia Constantinescu

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a transmis că magazinul a fost amendat cu 45.000 de lei, iar produsele cu nereguli au fost confiscate. Acesta mai spune că firma care a furnizat peștele a mai avut probleme în trecut cu produsele. „La acțiunea precedentă, din 2019, îi rugam pe cei de la Kaufland să își auditeze furnizorii, pentru a se asigura că la rândul lor aceștia respectă exigențele legale”, a precizat Horia Constantinescu. Comisarii ANPC au mers și la firma furnizoare, din Prahova, acolo unde găsit mai multe probleme, iar firma ar putea fi închisă pentru următorul an.

Horia Constantinescu spune că neregulile descoperite pot afecta inclusiv viața consumatorilor: „Cred că un prim pas pe care noi l-am adus în atenția operatorilor economici din zona retail – din zona comercializării la raft sau la vitrină, ca să fie mai pe înțelesul tuturor – a fost să-și auditeze permanent furnizorii, pentru a se asigura că la rândul lor aceștia respectă exigențele legale, neputând niciuna dintre autorități să acopere întregul areal de furnizori, mai ales de produse alimentare din lanțul comercial. Din păcate, acest lucru se dovedește că nu este făcut cu responsabilitate sau cu o implicare suficientă. Fiecare dintre aceste abateri poate produce în avalanșă și aduce o serie de pericole în raport cu sănătatea și, de ce nu, viața consumatorilor, pentru că este de notorietate că aceste produse sensibile pot afecta inclusiv viața consumatorilor. Este încă una dintre acțiunile, din păcate, repetate ce sancționează modul în care produsul este prezentat în zona de comercializare directă în raport cu consumatorul, și anume vitrinele sau rafturile asistate”.

Oficialii Kaufland și-au recunoscut greșelile: „Ne pare rău pentru situație și apreciem eforturile susținute din partea autorităților. Vom colabora mereu cu acestea pentru a oferi clienților cele mai bune produse și servicii. Asigurăm clienții că am acționat cu promptitudine în vederea remedierii imediate. Avem în vedere îmbunătățirea constantă a procedurilor și practicilor interne. În situația de față, am inițiat un plan strict de măsuri pentru a asigura calitatea produselor proaspete. Acest plan include, printre altele, auditarea furnizorilor noștri, în special a celor care ne furnizează produse perisabile.”

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?