Prima pagină » Marcel Ciolacu: Sunt discuții sunt foarte clare să mărim salariul minim. Cei de la Comisia Europeană au spus că nu putem să venim cu mai multe tipuri de TVA

Marcel Ciolacu: Sunt discuții sunt foarte clare să mărim salariul minim. Cei de la Comisia Europeană au spus că nu putem să venim cu mai multe tipuri de TVA

by A. Ionut
0 comment

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri creșterea salariului minim. Mai mult, premierul susține că în România sunt prea multe excepții în privința taxelor.

„În Germania, de exemplu, anul trecut a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care îți ții lucrătorii în țară. E adevărat, acest lucru trebuie suportat de către economia reală. Dacă vor fi scoase o parte din facilități, de exemplu în construcții, discuțiile sunt foarte clare, ca să și mărim salariul minim (…) Vom mări salariile, astfel încăt să nu piardă nimeni la salariu”, a spus Ciolacu.

„Cei de la Comisia Europeană au dreptate: nu puteți să veniți cu mai multe tipuri de TVA. De ce la cluburi e 5% TVA? Sunt mult prea multe excepții în România! Ce vrem? Să pierdem fondurile europene? Eu nu vreau asta”, a spus Ciolacu.

Declarația premierului apare după ce Radu Oprea, ministrul Economiei, a declarat că nu înțelege care este rostul cotei de TVA de 5% la ambarcațiunile de lux, propusă de Coaliție, adăugând că „pe majoritatea românilor, care sunt plătiți cu salariul minim pe economie, nu-i încălzește”. El a mai precizat că este momentul să renunțăm la acest TVA preferențial pentru iahturile de lux.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?