Prima pagină » Mercenarii Wagner, îndemnați să răzbune moartea liderului Prigojin

Mercenarii Wagner, îndemnați să răzbune moartea liderului Prigojin

by A. Ionut
0 comment

Un grup de militanţi ruşi care luptă de partea Ucrainei a cerut grupului de mercenari Wagner să schimbe tabăra şi să li se alăture pentru a răzbuna moartea fondatorului Wagner, Evgheni Prigojin, şi a comandantului lor Dmitri Utkin, relatează Reuters.

Autoritatea aviatică rusă a transmis că Prigojin, Utkin şi alte opt persoane se aflau într-un avion privat care s-a prăbuşit miercuri, la nord de Moscova, fără a exista supravieţuitori.

„Acum vă confruntaţi cu o alegere serioasă – puteţi sta într-o boxă a ministerului rus al apărării şi puteţi servi drept câini de pază pentru executanţii comandanţilor voştri sau vă puteţi răzbuna”, a declarat comandantul Corpului Voluntarilor Ruşi Denis Kapustin într-un mesaj video transmis joi seară, transmite news.ro. 

„Pentru a vă răzbuna, trebuie să treceţi de partea Ucrainei”, a spus comandantul.

Accidentul s-a produs la două luni după ce Prigojin şi mercenarii săi din grupul Wagner au organizat o revoltă împotriva comandanţilor militari ruşi preluând controlul asupra unui oraş din sud, Rostov, şi au înaintat spre Moscova, înainte de a se întoarce la aproximativ 200 de kilometri distanţă de capitala rusă.

Rusia a deschis o investigaţie asupra prăbuşirii, dar este puţin probabil ca rezultatul acestuia să zguduie convingerea larg răspândită că Prigojin a fost ucis ca un act de răzbunare pentru organizarea revoltei, comentează Reuters.
 
Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu a fost surprins de informaţiile potrivit cărora Prigojin a murit într-un accident de avion, adăugând că în Rusia nu se întâmplă prea multe lucruri în care preşedintele Vladimir Putin să nu fie în spatele lor.

Joi, Putin a transmis sincere condoleanţe familiilor celor care au murit şi a spus că este necesar să aştepte rezultatul anchetei oficiale.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?