Prima pagină » Ministrul Justiției: În condiţiile PNRR există o adevărată schizofrenie cu privire la pensii

Ministrul Justiției: În condiţiile PNRR există o adevărată schizofrenie cu privire la pensii

by A. Ionut
0 comment

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, susține că în PNRR există „o adevărată schizofrenie” cu privire la pensii. Oficialul din fruntea Justiției Române precizează că problema este în portofoliul ministrului Muncii, nu în dreptul ministerului Justiţiei.

„Problema este în portofoliul ministerului Muncii, nu e problemă de guvernare în dreptul ministerului Justiţiei. Pensia magistratului este un element de statut al magistratului. Un magistrat nu poate fi independent dacă nu-i asiguri un drept la pensie corespunzător muncii lui şi interdicţiilor pe care le are în carieră.

Statutul magistraţilor este protejat internaţional de două rezoluţii ONU, de acte internaţionale. Dacă vrei să ai o Justiţie independentă, trebuie să înţelegi că magistratului trebuie să-i creezi un statut aparte”, a spus Predoiu, relatează Mediafax.

„Sunt pensii mari la magistraţi, dar problema este de ce n-am fost noi, ca stat, capabili să asigurăm pensii mari şi pentru ceilalţi. Magistraţii cer o legislaţie care să oprească o depăşire a salariului în plată de către pensie. PNRR a fost un program prost gândit.

În condiţiile PNRR există o adevărată schizofrenie cu privire la pensii: prima condiţie vorbeşte de contributivitate, ultima vorbeşte de asigurarea protecţiei constituţionale. Ministrul care nu era al PNL, care a scris PNRR, nu s-a consultat cu nimeni nici în Guvern. Problema ridică probleme de abuz politic clar. De ce ducem problema la pensiile magistraţilor, când principalele probleme trebuie să fie discutarea acestor condiţii?

Le-am spus: prin mecanismul rule of law, ne recomandaţi sistemul în funcţiune, pe de altă parte avem această condiţie prin PNRR. Condiţia din PNRR este contradictorie cu altă condiţie din PNRR. Comisia Europeană ar trebui să ia notă de aceste discordanţe. Dacă te duci şi discuţi cu Comisia Europeană cu problemele pe masă, explici şi ai argumente, poţi să ai şi câştig de cauză”, a punctat Predoiu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?