Prima pagină » Mykhailo Podolyak, consilierul lui Volodimir Zelensky, mesaj dur pentru românii care se opun sprijinirii Ucrainei

Mykhailo Podolyak, consilierul lui Volodimir Zelensky, mesaj dur pentru românii care se opun sprijinirii Ucrainei

by Maria I.
0 comment
Mykhailo Podolyak, consilierul lui Volodimir Zelensky, mesaj dur pentru românii care se opun sprijinirii Ucrainei

Mykhailo Podolyak, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a explicat, într-un interviu acordat jurnaliștilor Hotnews, care sunt, în opinia sa, argumentele pentru care europenii şi, implicit românii, ar trebui să susţină în continuare Ucraina în războiul declanşat de Rusia. El a transmis şi un mesaj pentru românii care se opun sprijinirii Ucrainei.

Noi încercăm să explicăm natura acestui conflict, a acestui război. Vreau să transmit celor 25% din  populaţia din României (n.r- care dezaprobă ajutorarea Ucrainei): voi sunteţi de acord ca ruşii să vină la voi şi să taie copiii voştri? Dacă nu sunteţi de acord să ajutaţi acum Ucraina şi nu vă pare rău de tot ce ar putea să se întâmple dacă Rusia nu va fi oprită, ruşii vor intra în Moldova şi pe urmă vor intra şi în România şi este posibil ca Rusia să domine în întreaga Europă. De asta, noi trebuie să explicăm natura acestui război: Nu este război pentru teritoriu, este un război pentru dreptul de a trăi așa cum vrei tu.”, a transmis Podolyak în interviul acordat Hotnews.

Podolyak a arătat că ,,Rusia a transmis foarte clar că nu va respecta dreptul internaţional şi va investi foarte mulţi bani, inclusiv pentru asasinate politice, corupţie, deturnarea ordinii publice din aceste ţări şi în partidele radicale, pentru a provoca dezordine în interiorul acestora. Noi acum spunem foarte tranşant că, fie ne întoarcem la ordine, fie Europa nu va exista în general, iar voi trebuie să faceţi o alegere.”
Întrebat ce crede că ar mai trebui să facă Europa pentru a ajuta Ucraina să câștige acest război, consilierul prezidențial a explicat următoarele:

„În primul rând, Europa trebuie să înceteze să-i mai fie frică de Rusia. În al doilea rând, Europa trebuie să înțeleagă că nu va mai exista lumea așa cum ea a fost până la război.

Europa trebuie să înțeleagă esența acestui război: nu este un război pentru un teritoriu, este un război pentru dreptul de a fi așa cum vrem și vreți și voi să fiți. Trebuie să înțeleagă că dacă există o țară hotărâtă să meargă până la capăt, această țară trebuie să fie susținută.

De asemenea, este necesar ca Europa să înceapă să investească masiv în complexul de apărare, pentru că situația a arătat că lipsa de investiții în sectorul de apărare se poate termina foarte rău.

Apoi, Europa trebuie să înceteze să joace acest joc de genul „trebuie să acumulăm noi armament pe care să-l folosim cândva, când va fi nevoie. Trebuie ca acest armament să fie folosit acum, pentru că acum are loc un război global. De la cel de-al doilea război mondial nu a mai existat un război de o așa dimensiune. Acum trebuie să fie dat armamentul Ucrainei, care trebuie să pună punct acestui război.”

Despre relația dintre România și Ucraina, Mykhailo Podolyak a declarat că personal consideră ,,atitudinea României față de Ucraina ca fiind perfectă.

„Guvernul României înțelege foarte clar esența acestui război și care sunt riscurile dacă acest război nu se va termina.

România a susținut Ucraina și a inițiat și inițiază mai multe discuții sau mai multe proiecte importante. De asemenea, a devenit pentru noi, pentru Ucraina, un hub de transport și de logistică foarte important. Cu siguranță, o să avem mai multe întrebări care vor trebui discutate în cadrul relațiilor bilaterale. Avem relații bazate pe încredere și sunt convins că ne vom înțelege pe toate punctele aflate în discuție.”, a conchis acesta.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?