Prima pagină » FOTO | PERICOL DE EXPLOZIE: GRENADĂ găsită de un șofer într-o parcare din județul Giurgiu

FOTO | PERICOL DE EXPLOZIE: GRENADĂ găsită de un șofer într-o parcare din județul Giurgiu

by B. R.
0 comment

Un șofer de TIR a oprit să se odihnească într-o parcare de pe DN 6, dar a dat peste ceva total neașteptat. Mai exact, peste o grenadă în perfectă stare de funcționare. 

Potrivit ISU Giurgiu, un șofer de autocamion care a oprit, marți după-amiază, într-o parcare pe DN 6, în apropierea localității Valea Plopilor, pentru pauza de odihnă, a observat grenada în iarbă și a sunat imediat la 112.

La fața locului s-a deplasat echipajul de pirotehnicieni din cadrul ISU Giurgiu.

Specialiștii au stabilit că este vorba despre o grenadă defensivă, în stare perfectă de funcționare. Muniția a fost ridicată și transportată în siguranță, urmând să fie distrusă.

De la începutul anului, au mai fost descoperite cinci proiectile explozive de calibrul 76, 100 și 120 mm, un focos fuzant, o bombă de aruncător de calibrul 120 mm, o grenadă defensivă și șapte cartușe de infanterie de calibrul 7,62 mm, în pădurile din localitățile Călugăreni și Săbăreni și pe terenuri din Giurgiu, Mihăilești, Stoenești, Slobozia și Vlad Țepeș.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniție neexplodată.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?