Prima pagină » Nicolae Ciucă, despre măsurile luate de Guvern: Se vor aplica abia după ce Ministerul Finanțelor vine cu ceva concret

Nicolae Ciucă, despre măsurile luate de Guvern: Se vor aplica abia după ce Ministerul Finanțelor vine cu ceva concret

by A. Ionut
0 comment

Nicolae Ciucă a vorbit, marți, despre planul Guvernului pentru a face economii la buget. Premierul spune că acesta nu este „bătut în cuie”. Măsurile vor intra în vigoare după ce Ministerul de Finanțe vine cu propunerile concrete.

„Mie îmi pare foarte rău că, începând de vineri, a fost circulat un document neoficial. În întâlnirea de aseară, am solicitat ca toate aceste aspecte să fie clarificate. Nu avem nevoie să inducem panică în rândul populației că vor fi luate măsuri de austeritate. Săptămâna trecută, vineri, am precizat foarte clar că în acest moment, pe masa guvernului, analizăm posibilitatea de a chibzui mai bine bugetul, fără să se facă referiri la măsuri de înghețare a salariilor, la altfel de măsuri care practic nu sunt motivate în acest moment. Motivul pentru care am luat această decizie a fost că, după trei luni de zile, pe colectare s-a înregistrat un deficit de 4,5 miliarde. Or ținta noastră la nivelul guvernului este de a ne încadra în deficit așa cum a fost el asumat de țara noastră.

Ați văzut că agențiile de rating, la ultimele analize, au menținut nivelul de rating, altele chiar l-au îmbunătățit, ținând cont de creșterea economică, de măsurile pe care noi le-am luat ca să ne încadrăm în țintele asumate. Ca atare, ținând cont că nu voi lua o decizie pe tot felul de mesaje care au fost transmise în spațiul public, ci am nevoie de analiză care să conflirme în mod concret situația, am cerut să mi se prezinte de la Ministerul de Finanțe care sunt toate elementele care pot să stea la baza unei decizii. Deciziile vizază reducerea cheltuielilor la bunuri și servicii, cheltuieli pe mașini, pe mobilier, care pot să mai aștepte, ca să ne îndeplinim obiectivele de investiții”, a declarat Ciucă, la Iași.

Nu sunt sigur că vor fi de la 1 mai, până nu avem o situație de la Ministerul de Finanțe nu putem să luăm nicio măsură”, a spus Nicolae Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?