Prima pagină » Nicolae Ciucă: Până la sfârșitul săptămânii trebuie să se ia o decizie în criza cerealelor

Nicolae Ciucă: Până la sfârșitul săptămânii trebuie să se ia o decizie în criza cerealelor

by B. R.
0 comment

Premierul României a anunțat că, până la sfârșitul acestei săptămâni, trebuie să se ia o decizie în privința importului de cereale din Ucraina. Nicolae Ciucă spune că și compensațiile pentru fermieri vor fi aprobate în curând.

“Am discutat si aseară, poziția noastră este ca, până la sfârșitul săptămânii, să se ia o decizie pe măsurile pe care CE le agrează. Măsurile de compensare să fie, dea semenea, aprobate astfel incât țările care nu au luat măsuri unilaterale să beneficieze de bani”, a spus Ciucă în timpul unei vizite la Iași.

Premierul a vorbit și despre măsurile economice care se pregătesc pentru a acoperi deficitul la buget. Nicolae Ciucă spune că în presă a circulat un document neoficial care a provocat panică în rândul populației. “Îmi pare rău că a circulat acest act neoficial. Nu este nevoie să inducem panică în rândul populației că vor exista măsuri de austeritate. Analizăm posibilitatea de a chibzui mai bine bugetul, fără măsuri de înghețare a salariilor sau  măsuri care nu sunt motivate în acest moment.  Motivul a fost acela că, după 3 luni de zile, pe colectare,  s-a inregistrat un deficit de 4,5 mld. Ținta noastră a fost să ne încadrăm în deficit așa cum a fost asumat de țara noastră.  Agențiile de rating, la ultimele analize, au menținut nivelul de rating, sau altele chiar le-au îmbunătățit. Nu voi lua niciodată decizii pe tot felul de mesaje care au fost transmise în spațiul public. Am cerut de la minsterul de Finanțe o analiză referitoare la toate analizele care pot sta la baza unei decizii”, a spus premierul României.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?