Prima pagină » Nicolae Ciucă, la Chişinău: Prin această vizită, nu am urmărit altceva decât să transmitem mesajul de continuitate şi de asigurare a sprijinului pe care România îl acordă Republicii Moldova în parcursul de aderare la UE

Nicolae Ciucă, la Chişinău: Prin această vizită, nu am urmărit altceva decât să transmitem mesajul de continuitate şi de asigurare a sprijinului pe care România îl acordă Republicii Moldova în parcursul de aderare la UE

by A. Ionut
0 comment

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, la Chişinău, că prin această vizită, România a dorit să transmită mesajul de continuitate şi de asigurare a sprijinului pe care țara noastră îl acordă Republicii Moldova în parcursul de aderare la Uniunea Europeană.

 ”Prin această vizită, nu am urmărit altceva decât să transmitem mesajul de continuitate şi de asigurare a coerenţei, sprijinului pe care România îl acordă Republicii Moldova în parcursul de aderare la Uniunea Europeană”, a spus Nicolae Ciucă la Chişinău.

 

Preşedintele Senatului a arătat că decizia Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană nu face decât să consolideze această voinţă şi această trăire de intrare în familia, casa Uniunii Europene. 

”Este foarte important să explicăm pentru toată lumea, să înţeleagă beneficiile de ţară membră a UE şi pot să dau câteva exemple din perspectiva şi experienţa României, ca ţară cu drepturi depline, începând din anul 20027. În toată această perioadă de timp, România a beneficiat de sprijin financiar constând în 54 de miliarde de euro. Vă pot spune că anul trecut am reuşit să avem o creştere economică şi să depăşim aceste crize suprapuse şi succesive, reuşind un grand de absorbţie de aproximativ 11,3 miliarde de euro din fondurile europene”, a spus Nicolae Ciucă. 

Legat de tranzitul cerealelor din Ucraina, președintele Senatului a transmis faptul că ”s-a reuşit prin măsuri la nivelul Comisiei Europene şi la nivel guvernamental să se asigure o stabilitate, astfel încât fermierii din ţările de graniţă să nu sufere din plin aceste efecte”.

”Pe o analiză simplă, anual, în România, sprijin din fondurile europene pentru agricultorii români se ridică la aproximativ 2,9 miliarde de euro, 2 miliarde plăţi directe şi 900 de milioane investiţii în agricultură”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?