Prima pagină » BREAKING NEWS: Piedone are dreptul să-și reia mandatul de primar după ce judecătorii au anulat sentința. Ceilalți condamnați în dosarul Colectiv rămân după gratii

BREAKING NEWS: Piedone are dreptul să-și reia mandatul de primar după ce judecătorii au anulat sentința. Ceilalți condamnați în dosarul Colectiv rămân după gratii

by B. R.
0 comment

Prefectura București a anunțat că fostul primar Cristian Popescu Piedone are dreptul să își reia mandatul la Primăria Sectorului 5 după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat sentința primită de acesta.

„Referitor la decizia luată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție, în ce îl privește pe domnul Cristian Popescu Piedone, prin care a fost desființată condamnarea de la Curtea de Apel București, aceasta înseamnă, mai exact, că domnul Piedone are dreptul să își reia mandatul, fără nicio restricție legală. Condamnarea, respectiv temeiul încetării mandatului de primar al domniei sale, de la acel moment, a fost desființată, iar toate efectele condamnării sunt desființate retroactiv.

Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, executorie și opozabilă tuturor, nici prefectul, nici consiliul local neavând opțiunea nerespectării ei. Așadar, după comunicarea oficială a dispozitivului sentinței, voi emite ordinul de prefect de repunere în funcție.”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura București. 

Înalta Curte de Casație l-a achitat pe Cristian Popescu Piedon după recursul formulat în dosarul Colectiv. În schimb, ceilalți condamnați rămân închiși. Decizia a fost anunțată în ziua în care mulți magistrați protestează față de legea pensiilor speciale. Fostul primar al sectorului 4 a fost condamnat în urmă cu un an la patru ani de închisoare, iar el a executat doar un an și o lună.

Celelalte recursuri depuse în dosarul Colectiv au fost respinse, așa că unul dintre patronii Colectiv, Alin Anastasescu, pirotehnistul Cristian Niță și pompierii George Petrică Matei și Antonia Radu rămân închiși. Piedone a fost achitat pentru acuzația de abuz în serviciu. Mai mult, Piedone nu va mai plăti nici cheltuielile cu judecata. 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?