Prima pagină » Nicolae Ciucă: Nu sunt măsuri de austeritate, sunt măsuri de cumpătare. Nu vor fi taxe și impozite noi

Nicolae Ciucă: Nu sunt măsuri de austeritate, sunt măsuri de cumpătare. Nu vor fi taxe și impozite noi

by A. Ionut
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că noile măsuri propuse în sectorul economic nu vor viza anvelopa salarială sau investițiile, ci sunt măsuri mai mult de „cumpătare”. În plus, nu vor exista taxe și impozite noi.

„Să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim astfel încât la finalul anului să ne încadrăm în deficit. Toate aceste măsuri au survenit când am constatat că există un deficit în colectare. Deficitul aparține marilor contribuabili. Fac un apel public să-și plătească spre stat. Dau o sarcină autorităților să-și îndeplinească sarcinile și să asigure colectarea veniturilor.  (…) E nevoie de o coordonare foarte bună între instituții, dar și cu cei care lucrează în mod nemijlocit. E o problemă a noastră, a Guvernului, pe care o rezolvăm. Vrem prin aceste măsuri fiscale pe care le vom aproba cel mai probabil săptămâna viitoare să ne asigurăm că nu ieșim din ținta de deficit. Nu vorbim de măsuri de austeritate. În schimb vorbim de măsuri de cumpătare. Cred că se poate discuta astfel încât gestionarea banilor publici să se facă cât mai eficient. Măsurile nu vor viza anvelopa salarială, investițiile sau să fie taxe și impozite noi. E o decizie pe care am luat-o la nivelul coaliției, anunțată și de președintele României. Trebuie să aducă liniștea pentru cei care au fost inițial oarecum speriați de aceste măsuri. Anunțăm transparent ceea ce facem. Nu anunțăm măsuri care să afecteze puterea de cumpărare a cetățenilor”, a spus Ciucă.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a tinut să puncteze din nou că, de fapt, măsurile nu sunt menite să acopere o gaură din buget.

„Nu este vorba despre o gaură la buget. S-a folosit acest termen plastic. Nu este nicio gaură. Ce facem noi acum este o acțiune preventivă.’’, a spus Adrian Câciu în ședința de Guvern.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?