Prima pagină » Facultatea de Litere a Universității din București organizează evenimentul „În căutarea binelui”. Se va dezbate necesitatea carității și a voluntariatului în România de astăzi

Facultatea de Litere a Universității din București organizează evenimentul „În căutarea binelui”. Se va dezbate necesitatea carității și a voluntariatului în România de astăzi

by Maria I.
0 comment
Facultatea de Litere a Universității din București organizează evenimentul „În căutarea binelui”. Se va dezbate necesitatea carității și a voluntariatului în România de astăzi

Departamentul de Științe ale Comunicării al Facultății de Litere a Universității din București și Filiala din România a Ashoka, prima organizație globală în sprijinul antreprenoriatului social, organizează, luni, 24 apeilie, un amplu eveniment, intitulat „În căutarea binelui”, care-i va reuni pe cei mai importanți activiști ONG din România, conform unui comunicat al Universității din București (UB).

Întâlnirea, al cărei scop este de a dezbate necesitatea carității și a voluntariatului în România de astăzi, va avea loc la sediul Facultății de Litere a UB (Strada Edgar Quinet, nr. 5, sector 1).

Studenții programului „Comunicare și Relații Publice” de la Litere, co-organizatorii dezbaterii, au avut deja oportunitatea de a interacționa deja cu unul dintre invitați: Ana Murray, Country Director la Ashoka Romania.

 Societatea se schimbă în ritmul în care contribuim la ea. Adică dacă nivelul nostru de contribuție în general este scăzut, aceasta o să fie și viteza la care vom merge. Vom merge la relanti. Ține de comportamentele fiecărui individ și nu doar ONG-urile sunt panacee universale. Nu ONG-urile stabilesc cine e bun și cine e rău. Societatea, sectorul ONG sunt o reflecție a modului în care fiecare dintre noi percepe responsabilitatea. De ce ne-a luat ani de zile să înțelegem care e faza cu reciclarea și încă suntem sceptici? Dacă chiar le pun la sticlă, se va duce la sticlă sau nu? N-o să rezolve nimeni pentru noi sărăcia. Nu vine niciun salvator pe calul cel alb cu soluția din ceruri și să zică: pac, acum nu mai există sărăcie. Ține de noi și dacă noi suntem dispuși să ne schimbăm și să muncim pentru chestia asta. Să înțelegem că dacă bătrânii nu au un sistem de suport, ne afectează și viața noastră sau a copiilor noștri. Stăm la relanti. Nu există salvator pe calul cel alb”, a subliniat Ana Murray în dialogul cu studenții UB.

Potrivit instituției, în cadrul evenimentului, alături de Ana Murray, vor mai împărtăși experiența lor în misiunea de a face bine în societatea civilă și alți invitați din sectorul ONG din România. Acestora li se vor alătura și cadre didactice de la Facultatea de Litere a UB, printre care de lect. univ. dr. Eugen Istodor, cadru didactic asociat la Departamentul de Științe ale Comunicării al Facultății de Litere, titular al cursului opțional „În Căutarea Binelui – Parcurs inițiatic cu cei mai importanți activiști ONG din România”, în cadrul căruia se desfășoară reuniunea; conf. univ. dr. Cristina Bogdan, decan al facultății, și prof. univ. dr. Alexandra Crăciun, director al Departamentului de Științe ale Comunicării.

De altfel, pe parcursul unui întreg semestru, în cadrul cursului, studenții programului „Comunicare și Relații Publice” de la Litere vor avea oportunitatea de a interacționa în mod direct cu invitații și de a afla poveștile care i-au motivat să ajungă în punctul în care sunt în prezent. Astfel, Dorica Dan (Asociația Boli rare – Prader Willi), Florin Stoican (Asociația Kogayon – Parcul Văcărești, Parcul Oltenia de sub Munte), Alexandra Cantor (Fundația Friends for Friends; Carmen Gheorghe (E-Romnja), Valeriu Nicolae (Casa Bună), Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu (Noi facem un spital), Gelu Duminică (Împreună), Elena Calistru (Funky Citizens) vor dezbate împreună cu studenții de la Litere teme de actualitate și nu numai din aria activităților demarate de organizațiile non-guvernamentale.

„Când ne întrebăm serios privind puterea binelui? Când suntem în momente grele și rele ale vieții. Dar sunt printre noi oameni care-și pun problema Binelui zilnic și acționează în sensul lui. Ei vor veni să fie luați la întrebări de noi, cei care vom căuta Binele. Ce este binele? Cum facem deosebire față de Rău? Există formule precise? Oamenii invitați la seminarele noastre își vor spune povestea de om cu însușirile date de binele pe care-l fac. Timp de un semestru îi vom avea invitați pe cei mai importanți activiști ONG din România. Vom crea în întâlnirile noastre niște arbitrii ai eticii și moralei? Nu. O să vrem să fim mai cuminți după aceea? Nu avem un răspuns. Dar sigur, în întâlnirile noastre, vor fi momente în care vom înțelege mai bine ce se întâmplă în jurul nostru. Și, cum să nu, astfel, vom privi cu alți ochi ce ni se întâmplă în viitor. […] Dacă chiar credem în Bine, promovăm Binele”, a subliniat profesorul Istodor.

Foto: facebook.com/ Ashoka România 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?