Prima pagină » Tensiuni majore: Coreea de Nord amenință SUA cu atac nuclear și îl jignește pe Joe Biden

Tensiuni majore: Coreea de Nord amenință SUA cu atac nuclear și îl jignește pe Joe Biden

by A. Ionut
0 comment

Coreea de Nord a răspuns la creşterea cooperării militare dintre Statele Unite şi Coreea de Sud cu noi ameninţări nucleare şi insulte personale la adresa preşedintelui american Joe Biden, relatează DPA.

Capacitatea de prima lovitură a forţei nucleare a Phenianului ar trebui să fie extinsă, a sugerat Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, cofnform Agerpres.

“Suntem convinşi încă o dată că îmbunătăţirea descurajării războiului nuclear (…) ar trebui adusă la perfecţiune”, a spus  sora lui Kim Jong Un, cea care este un înalt oficial al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Coreean.

Coreea de Nord este supusă unor sancţiuni internaţionale riguroase din cauza programului său de arme nucleare – o situaţie ce alimentează invectivele frecvente ale Phenianului împotriva unor guverne şi lideri străini.

Kim a atacat de asemenea aşa-numita Declaraţie de la Washington de sprijin anunţată la 26 aprilie în timpul unei vizite de stat în SUA a preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol.

Declaraţia reflecta “cea mai ostilă şi mai agresivă voinţă de acţiune” şi va avea ca rezultat doar punerea în pericol a păcii şi securităţii în regiune şi lume, a spus Kim, potrivit presei de stat.

În declaraţie, Statele Unite asigură Coreea de Sud că va fi mai mult implicată în planificarea “descurajării extinse”, adică gama completă de capabilităţi militare de apărare a Coreei de Sud – inclusiv nucleară.

Washingtonul s-a angajat să trimită sisteme de arme strategice, inclusiv submarine nucleare, în Peninsula Coreea pentru a contracara ameninţarea vecinului Seulului. În acelaşi timp, Coreea de Sud spune că este angajată în statutul său de putere non-nucleară.

Legat de creşterea tensiunilor cu Coreea de Nord, Biden a declarat de asemenea că un atac nuclear împotriva SUA sau a partenerilor săi ar avea ca “rezultat sfârşitul oricărui regim”.

Kim a spus ca răspuns că prin aceasta s-ar înţelege o “remarcă fără sens de la o persoană în senilitatea sa”. De asemenea, ea a acuzat Washingtonul şi Seulul că duc o politică ostilă şi pe Biden personal de senilitate şi “retorică ameninţătoare pentru care el ar trebui să fie pregătit pentru o furtună mult prea mare”.

Conducerea de la Phenian l-a insultat pe Biden de mai multe ori în trecut, numindu-l “câine turbat” după ce el l-a făcut pe liderul nord-coreean tiran.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?