Prima pagină » Nou cutremur în Gorj. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe

Nou cutremur în Gorj. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe

by B. R.
0 comment

Un cutremur cu magnitudinea 4,2 pe Richter s-a produs luni dimineaţă în zona seismică Oltenia, judeţul Gorj, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. INFP a revizuit magnitudinea seismului de la 4.1 pe Richter.

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 15 km, în apropierea următoarelor oraş: 18 kilometri nord-vest de Târgu Jiu, 68 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 68 km sud de Hunedoara, 82 km sud de Deva, 96 km est de Reşiţa şi 99 km vest de Râmnicu Vâlcea.

Pe data de 7 iunie, un cutremur de 5,2 pe Richter s-a înregistrat în Banat, judeţul Arad, la adâncimea de 5,6 km şi a avut 13 replici.

Cea mai puternică mișcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7 grade, a avut loc în data de 14 februarie 2023, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. În decurs de două luni de la cutremur, se înregistraseră peste 2.100 de cutremure, 36 dintre acestea având o magnitudine mai mare de 3.

Sistemul de tip „dublet seismic” înregistrat în februarie reprezintă cea mai intensă activare a zonei de când există date despre această regiune, potrivit INFP.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?