Prima pagină » Noua metodă folosită de hoţi pentru a fura din maşini. Cum păcălesc sistemele de alarmă

Noua metodă folosită de hoţi pentru a fura din maşini. Cum păcălesc sistemele de alarmă

by B. R.
0 comment

În ultimul timp, oamenii cu intenții dubioase au găsit o nouă metodă de a fura din mașinile oamenilor: copierea semnalului de la închiderea centralizată. Această metodă permite hoților să intre în mașină fără a forța încuietorile sau fără a sparge geamurile. 

Un individ în vârstă de 40 de ani a fost reținut de autoritățile din Constanța după ce a furat 70 000 de lei dintr-un autoturism parcat. Investigatorii au descoperit că acesta a reușit să intre în mașină prin copierea semnalului de la închiderea centralizată a acesteia.

Joi, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a emis un comunicat prin care a anunțat că Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, a efectuat o percheziție în București, la locuința unui bărbat de 40 de ani, suspectat de comiterea infracțiunii de furt calificat.

„Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, la data de 28 august, în jurul orei 17.30, prin copierea semnalului închiderii centralizate a unui autoturism, bărbatul ar fi descuiat vehiculul persoanei vătămate, parcat pe strada Soveja, din municipiul Constanţa şi ar fi sustras 70.000 de lei din interioriul autoturismului. În urma efectuării percheziţiei, din locuinţa persoanei bănuite au fost ridicate în vederea indisponibilizării mai multe bunuri cu valoare probatorie, inclusiv o staţie de emisie-recepţie, care ar fi fost folosită la comiterea faptei”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanța.

După reținerea sa, bărbatul a fost incarcarat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța timp de 24 de ore. Autoritățile urmează să-l prezinte procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța cu propunere legală.

Dispozitivele de copiat semnalul de la închiderea centralizată a autoturismelor sunt un subiect tot mai fierbinte în lumea auto, deoarece acestea oferă infractorilor o metodă rapidă și ușoară de a fura mașinile – fără a lăsa nici un semn de urmă. 

Copierea semnalului de la închiderea centralizată este realizată cu ajutorul unui dispozitiv special, numit „cloner”. Acesta poate fi cumpărat cu ușurință pe internet sau prin intermediul rețelelor de socializare. 

Specialiștii în securitate îi sfătuiesc pe proprietarii de mașini să fie precauți și să își protejeze cheile. O astfel de protecție este oferită de un „port cheie de blocare” sau de o husă specială pentru cheie, care împiedică dispozitivele cloner să copieze semnalul. Mai mult, proprietarii de mașini trebuie să fie atenți la activitatea din jurul mașinii lor și să raporteze orice activitate suspectă la poliție.

În plus, fabricanții de mașini sunt îndemnați să îmbunătățească sistemele de securitate ale mașinilor lor, astfel încât să împiedice aceste atacuri. Una dintre soluțiile propuse este utilizarea de chei digitale și sisteme de autentificare în doi factori.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?