Prima pagină » Medvedev amenință iar cu bombardarea centralelor nucleare

Medvedev amenință iar cu bombardarea centralelor nucleare

by A. Ionut
0 comment

Rusia amenință cu bombardarea centralelor nucleare din Europa de Est, inclusiv în Ucraina. Mesajul vine de la Dmitri Medvedev, care a amenințat de nenumărate ori cu atacul nuclear. El invocă acum un atac asupra unei centrale nucleare din Rusia.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev folosește narativul deja cunoscut al Moscovei și invocă un posibil atac al NATO asupra centralei de la Smolensk, din Rusia. Nu este prezentată însă nicio dovadă în acest sens, comentează presa ucraineană.

Medvedev a amenințat că Moscova va lovi trei centrale nucleare ucrainene, dar și alte instalații nucleare din Europa de Est, dacă se confirmă o presupusă încercare a forțelor armate ale Kievului de a ataca centrala de la Smolensk cu aşa zise rachete NATO, potrivit unui mesaj postat de acesta pe canalul său de Telegram.

„Dacă se confirmă încercarea de a ataca CNE Smolensk (în Desnogorsk, Rusia) cu rachete NATO, ar trebui să luăm în considerare scenariul unui atac rus simultan asupra centralelor nucleare Pivdennoukrainsk, Rivne și Hmelnițki (din Ucraina – n.red.), precum și asupra instalațiilor nucleare din Europa de Est. Nu există niciun motiv să ne reţinem”, a scris Medvedev pe Telegram.

Medvedev propagă versiunea neconfirmată a publicației Mash potrivit căreia  duminică Forțele Armate ale Ucrainei ar fi încercat să atace centrala nucleară Desnogorsk din regiunea Smolensk și aerodromul din regiunea Kaluga cu rachete britanice Storm Shadow. Potrivit aceleiași surse pro-ruse, rachetele ar fi fost doborâte de apărarea aeriană rusă pe cer deasupra satului Bytosh, regiunea Briansk.

„Nu e nimic de care să ne fie ruşine”, a declarat Medvedev pentru Mash.

Ukrainska Pravda menționează că autoritățile din regiunile Smolensk și Kaluga nu au raportat niciun incident pe 9 iulie. Însă guvernatorul regiunii vecine Briansk, Alexander Bogomaz, a raportat că două rachete ale Forțelor Armate ale Ucrainei au fost doborâte deasupra regiunii, iar una dintre ele, căzând, a distrus o fabrică de cherestea din satul Bytosh.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?