Prima pagină » Opt morţi, inclusiv un bebeluş de origine română, găsiți în apele unui râu de la granița dintre SUA și Canada

Opt morţi, inclusiv un bebeluş de origine română, găsiți în apele unui râu de la granița dintre SUA și Canada

by A. Ionut
0 comment

Poliţia canadiană a recuperat vineri opt cadavre, inclusiv cel al unui bebeluş, găsite în râul St. Lawrence, în apropierea frontierei cu SUA.  Victimele ar fi membri a două familii, una canadiano-română, cealaltă indiană , care au murit săptămâna aceasta încercând să intre ilegal în SUA, traversînd râul cu o barcă din Canada.

Ministerul român de Externe a anunțat că este în legătură cu autoritățile canadiene pentru a lămuri informațiile privind cetățenia victimelor.  Potrivit MAE, autoritățile canadiene nu au confirmat cetățenia română a victimelor, ci doar originea română a unora dintre acestea.

„Potrivit informațiilor preliminare obținute de către reprezentanții oficiului consular, autoritățile canadiene au informat că 8 persoane, printre care și 2 minori, au fost găsite decedate prin înecare. Inițial au fost găsite 6 persoane (5 adulți și 1 minor), iar ulterior, în cadrul procedurilor de căutare și salvare, au mai fost găsite 2 persoane (1 adult și 1 minor).

Până la acest moment, autoritățile canadiene nu au confirmat cetățenia victimelor, făcând referire doar la orginea română a unora dintre acestea și la faptul că cei 2 minori aveau cetățenia canadiană, fiind găsite și pașapoartele canadiene ale acestora. A fost demarată o anchetă cu privire la acest caz. Totodată, Consulatul General al României la Montreal a contactat și Ministerul de Externe al provinciei Quebec, pentru a obține informații suplimentare referitoare la acest caz.

Oficiul consular a primit confirmarea că solicitarea a fost transmisă autorităților canadiene competente pentru formularea unui răspuns. De asemenea, având în vedere că acest caz este gestionat în comun de autoritățile canadiene și cele americane, demersuri similare celor ale Consulatului General al României la Montreal au fost realizate pe lângă autoritățile americane și de către Ambasada României la Washington, prin intermediul Biroului Atașatului pentru Afaceri Interne, dar și de către reprezentanții Consulatului General al României la New York.

MAE informează că niciuna dintre misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din Canada și SUA nu au primit solicitări de informații sau de asistență consulară legate de acest caz. Ambasada României la Washington, Consulatul General al României la New York și Consulatul General al României la Montreal continuă dialogul cu autoritățile competente ale celor două țări, fiind pregătite să acorde asistență consulară, conform competențelor”, se arată într-un comunicat MAE, conform digi24.ro.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?