Prima pagină » Pas strategic în drumul către Schengen. Ciucă: România contribuie la efortul european pentru combaterea migrației ilegale

Pas strategic în drumul către Schengen. Ciucă: România contribuie la efortul european pentru combaterea migrației ilegale

by B. R.
0 comment

Comisia Europeană și România lansează un proiect-pilot de anvergură pentru a aborda provocările actuale ale migrației. Ministrul liberal al Afacerilor Interne, Lucian Bode și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, au semnat scrisoarea de intenție privind lansarea proiectului. 

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat, spunând că, astfel, „România contribuie la efortul european pentru combaterea migrației ilegale, fiind parte a soluției pe care statele membre, împreună cu instituțiile europene, trebuie să o implementeze pentru siguranța frontierelor europene și protejarea cetățenilor UE”.

„Așa cum s-a angajat la Consiliul European, țara noastră a oferit, azi, la Bruxelles, o nouă dovadă în acest sens. Lansarea proiectului-pilot la nivel european, având la bază bunele practici ale Ministerului Afacerilor Interne în domenii precum managementul frontierelor, azilului, returnării și cooperării internaționale, va oferi țării noastre oportunitatea de a beneficia de sprijinul Comisiei Europene și al agențiilor UE din domeniul afacerilor interne, în efortul comun de a identifica și a pregăti soluții europene pentru a gestiona cât mai bine provocările generate de fluxurile de migrație nereglementată”, a spus Ciucă.

Ciucă a adăugat că, în acest demers de anvergură europeană, România vine cu o experiență care presupune securizarea frontierei externe a UE într-o zonă geografică strategică, gestionarea eficientă a migrației și, implicit, asigurarea unui nivel ridicat de securitate pentru cetățenii europeni.

„Punctul de pornire al acestui important proiect-pilot este scrisoarea de intenție semnată azi de comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, și de ministrul român al Afacerilor Interne, Lucian Bode. În acest nou proiect european, contribuției românești i se vor adăuga sprijinul operațional, tehnic și financiar al Comisiei de la Bruxelles și al instituțiilor europene specializate, precum Agenția UE pentru Azil, EUROPOL și FRONTEX”, a completat Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?