Prima pagină » Sindicatul din Statistică se revoltă față de Ciolacu: ”Măsurile fiscale duc la blocarea activității”

Sindicatul din Statistică se revoltă față de Ciolacu: ”Măsurile fiscale duc la blocarea activității”

by B. R.
0 comment

Dan Iliescu, președintele sindicatului din Institutul Național de Statistică, a anunțat că zeci de colegi bine pregătiți au demisionat din cauza salariilor mici. ”Plecările vor continua dacă Guvernul va publica ordonanța austerității”, a tras un semnal de alarmă sindicalistul într-un comunicat de presă.

Sindicaliștii din INS au găsit și câteva măsuri care să acopere deficitul. Aceștia propun eliminarea subvențiilor pentru partidele politice, reducerea funcțiilor de secretari de stat și subsecretari de stat cu 50%, eliminarea facilităților de cazare și a costurilor de transport pentru aceștia, cât și reevaluarea fondului pentru achiziții neesențiale. Dan Iliescu spune că Guvernul s-a angajat ca salariile de la INS să fie mărite, dar nu s-a ținut de cuvânt. Mai mult, acesta se teme că ordonanța ar putea duce chiar la închiderea mai multor direcții județene.

“Referitor la pragul venitului salarial stabilit de 10.000 lei brut, prag peste care nu se vor mai acorda vouchere de vacanță în cuantum fix de 1.450 lei/anual/salariat, ne exprimăm dezacordul, deoarece această măsură, al cărei scop nu a fost unul social, ci pentru sprijinirea turismului național, ar crea discriminare între salariați, ceea ce contravine principiului egalității”, mai scrie într-un comunicat emis de sindicat.

Cei din Statistică spun că nu au fost consultați atunci când au fost anunțate măsuri, iar ei cataloghează această lipsă de comunicare ca o lipsă de interes al guvernanților față de drepturile salarilaților.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?