Prima pagină » O nouă taxă pe litoral, ce valoare are și unde va fi introdusă

O nouă taxă pe litoral, ce valoare are și unde va fi introdusă

by A. Ionut
0 comment

Consilierii locali din Mangalia au aprobat mai multe proiecte de hotărâre cu caracter administrativ și social, dar și un proiect de hotărâre care se referă la taxa specială de stațiune.

“Începând din acest an, taxa de stațiune va fi percepută de la turiști și de către persoanele fizice care dețin camere de închiriat, în scop turistic”, transmite Primăria Mangalia.

Aceasta va fi aplicată în stațiunile Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Jupiter și Cap Aurora.

Conform noilor modificări aduse Hotărârii existente a Consiliului Local Mangalia, care stabilește taxa de promovare turistică și implicit taxa de stațiune, persoanele fizice care nu dețin certificate de clasificare și realizează venituri din închirierea în scop turistic a spațiilor deținute în propria locuință, au obligația de a percepe taxa de stațiune în cuantum de 5 lei/zi/persoană adultă.

“Respectivele persoane fizice vor depune declarația-decont, însoțită de Declarația 212, la Compartimentul Autorizare și Control Agenți Economici din cadrul Primăriei Mangalia”, anunță administrația locală.

Consiliul Local Mangalia a decis și modificarea taxei de dezvoltare și promovare turistică, iar aceasta va fi, începând de anul acesta, de 15 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației pentru persoanele fizice care dețin certificat de clasificare eliberat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, iar pentru complexurile hoteliere valoarea va fi de 25 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?