Prima pagină » Pelerinajele în Israel, suspendate de Patriarhia Română. Ce se întâmplă cu grupurile aflate în Țara Sfântă

Pelerinajele în Israel, suspendate de Patriarhia Română. Ce se întâmplă cu grupurile aflate în Țara Sfântă

by B. R.
0 comment

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a anunțat că nu vor mai pleca pelerini spre Israel, în contextul conflictului din Orinetul Mijlociu. Pelerinajele programate se opresc, așadar, temporar.

„În perioada următoare nu vor mai pleca pelerini spre Israel. Orice pelerinaj programat se va amâna”, a transmis Bănescu. 

Acesta a precizat că Patriarhia Română a ținut și ține constant legătura cu ambasada română din Tel Aviv, care a comunicat prompt și foarte coerent situația. 

„Toți pelerinii români sunt momentan în siguranță, nu au fost incidente, o parte s-au întors astăzi, restul urmând să revină foarte curând, în grupuri organizate, în funcție de ritmul permisiunilor oferite zborurilor în acest context controlat doar de forțele de apărare ale Israelului”, a menționat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. 

Referitor la numărul de pelerini care s-au întors în România, Vasile Bănescu a precizat că doar 250 de pelerini din cei aproape 800 aflați în Israel au călătorit cu agenția Patriarhiei. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?